7 godina uspješnog programa Dnevni boravak 3+2

198

U Domu za starije i nemoćne osobe u Sisku prigodnim programom korisnika obilježena je sedam godina uspješnog provođenja programa Dnevni boravak 3+2.

Riječ je o programu koji provodi Dom za starije i nemoćne osobe Sisak, a koji je vrlo uspješan i iznimno dobro prihvaćen među starijom populacijom, o čemu najbolje svjedoči vrlo velika zainteresiranost korisnika koja ne jenjava već 7 godina koliko se program provodi.

Dnevni boravak namijenjen je starijim i nemoćnim osobama, onima koji žive sami u domaćinstvu, ali i korisnicima drugih oblika usluga koje Dom za starije i nemoćne osobe Sisak pruža. Kako je pojasnila ravnateljica Doma Ružica Čakširan, trenutno imaju 50 korisnika ovog programa kojem je osnovni cilj poboljšanje života starijih osoba ….

TON 

Osim države, program sufinanciraju Sisačko – moslavačka županija i Grad Sisak sa 100 tisuća kuna godišnje, dok ostatak od 200 kuna mjesečno snose sami korisnici. Od 2010. godine, za one slabijeg imovinskog stanja, taj iznos osiguravaju donatori kojima je ravnateljica Čakširan posebno zahvalna.

Na svečanosti kojom je obilježena 7. godina provođenja ovog projekta nazočila je  i zamjenica sisačko-moslavačkog župana Anita Sinjeri Ibrišević…

TON 

Prostor Dnevnog boravka nalazi se u sklopu Doma za starije i nemoćne osobe Sisak, a korisnicima se u njemu pružaju brojne usluge poput organiziranog prijevoza teže pokretnih osoba i osoba s invaliditetom, osmišljenih brojnih aktivnosti kao što su društvene igre, prilagođene sportske i rekreativne aktivnosti, izrade ručnih radova, kreativne radionice, prilagođene tjelesne aktivnosti, ručak, stručna pomoć osoblja Doma, zdravstvene usluge kao što su mjerenje šećera u krvi, krvnog tlaka, nadzor nad uzimanjem lijekova i dr. Projekt Dnevnog boravka u potpunosti ispunjava svoju svrhu, ističu u Domu, jer pruža mogućnost starijim osobama da što duže ostanu u vlastitom domu i prevladaju osjećaj društvene izoliranosti, zadrže osjećaj vlastite vrijednosti i svrsihodnosti te kvalitetno i aktivno provode svoje staračke dane.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here