Antunovskim susretom proslavljeno Antunovo u Hrvatskom Čuntiću

68

U Hrvatskom Čuntiću kod Petrinje u župnoj crkvi Sv. Antuna Padovanskog održano je poslijepodnevno misno slavlje na blagdan sv. Antuna Padovanskog, koje u narodu nazivaju i „dječjom“ misom, završilo je tradicionalnim blagoslovom djece i ljiljana. Misnom slavlju nazočio je i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović, a družio se i na platou ispred crkve gdje su održani 14. „Antunovski susreti“.

Izvor: FB Rad za naš grad

Tom se prigodom gradonačelnik zahvalio svima koji su uveličali ovu svečanost, nakon čega je izjavio:

Izvor: FB Rad za naš grad

“Ovaj nas dan sve skupa podiže i daje nam doznanja da Čuntić ima život, život dostojan čovjeka, život u kojem imamo vrijednosti koje su najvažnije, a to su duhovne vrijednosti. Ovdje žive dobri i pošteni ljudi, ljudi koji su imali uspone i padove i mislim da su uvijek stali na svoje noge te sam siguran da će u budućnosti s iskrenom vjerom zajednički graditi dobra djela.

Izvor: FB Rad za naš grad

Mi kao Grad, i ja kao gradonačelnik želim doći u ovo područje s dobrim djelima, neka nas ta dobra djela krase, neka nam Sveti Antun uvijek i za sva vremena bude svetionik slobode i svega onoga što smo čuli na ovim prostorima te smatram da i dalje u svom životu trebamo cijeniti sve ljudske vrijednosti. Te vrijednosti imamo mi ovdje, imamo predivna društva koja su se obukla u predivne nošnje s bogatstvom boja koje trebamo čuvati zbog naših djedova i baka, zato čuvajmo to čvrsto u svojim rukama i neka zajednički pokušamo vidjeti svaki dan kad se vidimo što možemo napraviti više za svoje mjesto”.

Izvor: FB Rad za naš grad

Petrinjski gradonačelnik okupljenima je obečao da će dolaziti s dobrim politikama koje će graditi infrastukturu, dobre odnose koji će voditi u bolju budućnost.

VEZANE VIJESTI
Sljedeće godine kreće gradnja Veteranskog centra vrijednog 83 milijuna kuna
Izvor: FB Rad za naš grad

Inače, pod pokroviteljstvom Grada Petrinje, tradicionalno, ove folklorne susrete organiziraju članovi KUD-a „Čuntićanka“. Ove godine u suradnji s Interpretacijskim centrom baštine Banovine ranije su organizirali i izložbu pod nazivom „Ajde curo pokaži svoje ruvo“, podsjetila je Katica Radošević, predsjednica KUD-a „Čuntićanka“ .

Izvor: FB Rad za naš grad

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here