Benzin pojeftinio, dizel i autoplin ipak poskupili

1083

Nakon četiri tjedna uzastopnog rasta, vozači koji koriste benzinska goriva imaju razloga za veselje. Prema informacijama portala cijenegoriva.info u utorak je cijena litre Eurosupera 95 pala za 10 lipa i sada se prodajeoko 10,19 kuna, ovisno o kompaniji. Tako je spremnik od 50 litara Eurosupera 95 pojeftinio za pet kuna. Ovo je ujedno i najveći pad cijene Eurosupera 95 u posljednja četiri mjeseca.

Na žalost vozači koji koriste dizelska goriva u utorak nisu imali razloga za veselje. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, litra Eurodizela poskupila je 2 lipe i sada se prodaje između 9,51 i 9,53 kune, ovisno o kompaniji. Ovo je sedmi uzastopni tjedan da raste cijena ove vrste goriva. Tijekom tog razdoblja, spremnik od 50 litara poskupio je 36,5 kuna. Litra Eurodizela trenutno je najskuplja u posljednjih šest mjeseci.

Također, ni vozači koji koriste autoplin nemaju razloga za veselje. Drugi tjedan zaredom poskupila je ova vrsta goriva, ovoga puta za četiri lipe po litri. Sada se prodaje po cijeni od oko 4,06, kuna, no i dalje je najjeftiniji Plinski centar Zagreb koji drži cijenu od 3,86 kuna.

U posljednje vrijeme blago pada cijena barela na svjetskim tržištima (sada se kreće ispod 65 dolara), no važnije je da dolar slabi u odnosu na kunu. Naime, sadašnji srednji tečaj iznosi 6,77 kuna za jedan dolar i najniži je od kraja veljače. Ukoliko se nastave ovi trendovi, mogli bismo očekivati pad cijena goriva u Hrvatskoj u idućim tjednima.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime