BiH: Uvrijedio radar pa ga kaznili s 2.700 kuna

698

Policija u Bosni i Hercegovini oglobila je jednog švicarskog državljanina (34) s tisuću eura zbog opetovanog kršenja propisa o ograničenju brzine, ali i zbog toga što ga je kamera na stacionarnom radaru snimila kako joj pokazuje uzdignuti srednji prst što je okvalificirano kao “omalovažanje tijela vlasti”.

Kako prenosi “Dnevni avaz” na svojim mrežnim stranicama, ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije potvrdilo je kako je priveden muškarac koji je upravljajući BMW-om švicarskih nacionalnoh oznaka u blizini Posušja tijekom prosinca i siječnja pet puta prekoračio dopuštenu brzinu, uglavnom vozeći više od 100 kilometara na sat.

Sve je to uredno zabilježio stacionarni radar postavljen uz cestu uz kojega je montirana i kamera, a ona je pak “ovjekovječila” kako prekršitelj jureći cestom brzinom od 113 kilometara i očito prkoseći zakonu gestikulira ističući srednji prst.

“To je okvalificirano kao prekršaj (…) odnosno kao malovažavanje tijela vlasti ili njihovih službenih osoba”, navela je policija.

Švicarskom državljaninu za počinjene je prometne prekršaje izrečena kazna u iznosu od 1.350 konvertibilnih maraka (5.300 kuna) a za pokazivanje srednjeg prsta dodatno je kažnjen sa 700 KM (oko 2.700 kuna).

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime