‘Birkinica’ od krokodilske kože prodana za gotovo 2 milijuna kuna

190
Foto: YouTube screenshot

Birkinica, kultna ženska torbica francuske modne kuće Hermes, izrađena iz krokodilske kože i urešena dijamantima, prodana je za 254.617 eura (1.906.000 HRK) što je novi svjetski rekord, piše britanski list The Independent.

Izuzetno rijetka torbica Hermès Diamond Himalaya Birkin 25 izrađena je iz kože nilskog krokodila i s uresima od 18-karatnog bijelog zlata i dijamanata.

 

Birkin je model iz 2016. luksuzne francuske modne kuće, a prodan je na online dražbi londonske kuće Christie’s.

Cijenom je postignut novi rekord za žensku torbicu prodanu u SAD-u, a ujedno je i najviša cijena postignuta za ručnu torbicu na digitalnoj dražbi.

Kupac ostaje anoniman, a bio je među brojnima koji su se natjecali iz 29 zemalja.

Christie’s dodaje da su “visoke cijene postignute i za druge modne predmete, poput onih iz modnih kuća Chanel te Louis Vuitton”.

Ranije ovaj mjesec reperica Cardi B i njezin suprug Offset bili su kritizirani jer su dvogodišnjoj kćeri kupili Hermesovu ručnu torbicu Birkin za 8.000 dolara.

Hermèsova torbica Birkin jedan je od najpopularnijih dizajna, a ime duguje engleskoj glumici i pjevačici Jane Birkin koja ju je promovirala sredinom 80-ih godina.

U veljači 2019. Selfridges je zabranio prodaju predmeta od kože egzotičnih životinja kao što su aligator, krokodil i piton. Prodaju krzna zabranio je 2005.

Ni modne linije koje posjeduju Victoria Beckham, Vivienne Westwood, Diane von Furstenberg i Chanel ne rabe egzotičnu kožu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here