Broj je sklopljenih brakova nakon tri godine uzastopnog rasta pao za 1.15% u odnosu na 2016. kada je bilo sklopljeno 20544 brakova, no broj razvoda koji je svoj vrhunac dosegnuo 2016. sa 7036 razvoda nakon pada od 8,5% godinu ranije, ove je godine pokazao drastičan pad s više od 12% u jednoj godini. (podaci Državnog zavoda za statistiku).

Sa svrhom povećanja kvalitete bračnih odnosa i njihovog pozitivnog utjecaja na razvoj društva međunarodna inicijativa Marriage Week International obilježava Tjedan brakova. Do sada je više tisuća sudionika prisustvovalo jednom od  50 događaja za vrijeme međunarodnog tjedna braka od 7. – 14.2. koji se do sada odvijao u 26 hrvatskih gradova.

Studije pokazuju da povećanjem kvalitete bračnih odnosa parovi provode manje dana na bolovanju, društveno su aktivni jer su skloniji volontiranju, manje su skloni depresiji te su generalno boljeg fizičkog i psihofizičkog stanja. U isto vrijeme, zdravi brakovi najbolje su okruženje za odrastanje djece i njihov razvoj, što potvrđuju i mnoga istraživanja.

Priključite se obilježavanju Tjedna braka, a više o samim događajima možete doznati na ovdje.

Foto: Facebook Tjedan braka

Loading...
Avatar
Studentica Mateja Feljan rođena je 28. rujna 1991. godine i znatiželjna od djetinjstva s pisanjem prvih priča počela je još u osnovnoj školi. Pohađala je novinarsku grupu u kojoj se zaljubila u novinarstvo i na to gleda kao na preteču ‘pravom’ novinarskom poslu koji sada radi..

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here