Čelnik SIMORA-e Mario Čelan dao ostavku

364

Direktor razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije – SIMORA-e Mario Čelan objavio je da daje ostavku, a odbacio je u medijima iznesene sumnje u mogući sukob interesa u poslovanju s privatnom tvrtkom te optužbe u vezi s bijegom službenim automobilom s mjesta prometne nesreće.

-Danas, 8. 2. 2022., podnosim ostavku na mjesto direktora razvojne agencije SMŽ i mjesto ravnatelja Javne ustanove regionalni koordinator SMŽ. Ispričavam se županu Ivanu Celjaku ako je zbog mene imao ikakvih neugodnosti, također se ispričavam i Marinu Piletiću, predsjedniku HDZ-a Novska, ako je imao neugodnih pitanja zbog mene i mog članstva u HDZ-u, naveo je na svojemu Facebook profilu Mario Čelan.

Riječ je o uspješnom direktoru i ravnatelju županijskih institucija koji je proteklih godina primio mnoga priznanja, među ostalim i za SIMORA-u, najuspješniju razvojnu agenciju na području Europske unije i Republike Hrvatske.

Čelanu se u posljednje vrijeme stavljala na teret prometna nesreća u Novskoj (3. veljače), nakon koje je službenim automobilom napustio mjesto nesreće, te sukob interesa u poslovanju s privatnom tvrtkom čiji je suvlasnik. U svom je priopćenju, uz ostalo, naveo kako je štetu na vozilu, koju procjenjuje na 1000 eura, ako je ne prizna kasko osiguranje, spreman sam podmiriti.

Sumnju u medijima, među ostalim, izazvala je suradnja s tvrtkom Luksuzne vile Mediteran d.o.o., koju je osnovao s Mariom Kozićem, vlasnikom tvrtke i obrta Big boys gradnja iz Novske. Sporno je bilo što je za partnere uzeo osobe i tvrtke koje posluju sa SIMORA-om. Čelan navodi kako je prije toga Agenciji za sukob interesa poslao upit smije li zadržati postojeće tvrtke, te kako je nakon zatvaranja obrta dobio pozitivno mišljenje da nije u sukobu interesa.

Odbacujući sve sumnje i optužbe, Čelan među ostalim ističe kako je već osam godina u SIMORA-i, koja zahvaljujući stručnoj ekipi uspješno radi oko 300 projekata na godinu, te da su za Sisačko-moslavačku županiju sačuvali i otvorili više od 400 radnih mjesta i u njoj zadržali mnoge mlade ljude.

Na kraju navodi kako je projektu gaming industrije PISMO u Novskoj spreman besplatno pomoći u ostvarenju projekta Campusa za koji su već odobrena financijska sredstva.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime