Članice HUAN-a obustavile provedbu novih ovršnih postupaka na potresom pogođenim područjima

114

Članice Hrvatske udruge agencija za naplatu potraživanja obustavile provedbu novih ovršnih postupaka na potresom pogođenim područjima, a prema građanima s područja Gline, Petrinje i Siska nove ovrhe se ne pokreću od 29. prosinca.

Zbog teške situacije i brojnih poteškoća koje su nakon razornog potresa zadesile građane Sisačko-moslavačke županije, članice Hrvatske udruge agencija za naplatu potraživanja (HUAN) obustavile su naplatu potraživanja prema građanima Sisačko-moslavačke županije. Osim toga, pokretanje novih ovršnih postupaka se također, neće provoditi.

„Kao društveno odgovorne kompanije, koje kontinuirano usmjeravaju pomoć prema potrebitima te u svom svakodnevnom radu vode računa i o socijalnim komponentama, vjerujemo da je u ovakvim okolnostima važno pokazati dodatno razumijevanje i solidarnost. Iz tog smo razloga na razini Udruge usvojili mjere kojima se obustavlja provedba novih ovršnih postupaka prema građanima s područja Banovine, kako bismo im olakšali naredno razdoblje“, istaknuo je predsjednik HUAN-a Matija Arapović te dodao kako su mjere nastavak pozitivne prakse agencija koje svakom dužniku pristupaju individualno i uz zajednički dogovor, kreiraju modele plaćanja koji su realni i mogući.

Osim zaustavljanja redovne naplate i obustave pokretanja novih ovršnih postupaka, članice HUAN-a doniraju 300 tisuća kuna Gradu Petrinji, Gradu Sisku i Gradu Glini za pomoć pri obnovi razrušenih kuća. Članice će, pored zajedničke, svoje individualne donacije izravno usmjeriti prema nekoliko obitelji s područja Sisačko-moslavačke županije, a donirana će se sredstva moći koristiti isključivo za sanaciju oštećenih objekata.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here