Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata grada Siska održala je 28. lipnja u sisačkom hotelu Panonija svoju redovnu izvještajno-izbornu skupštinu.

Riječ je o roditeljima poginulih i nestalih branitelja s područja grada Siska koji čuvajući uspomenu na svoje najmilije, čuvaju dignitet Domovinskog rata. Uz sve životne nedaće i veliku bol zbog gubitka svojih najmilijih, starost i bolest, udruga opstaje i roditelji se druže, međusobno obilaze i pomažu istaknuo je ovom prilikom predsjednik udruge Stjepan Bakarić dodavši kako su im aktivnosti većinom vezane uz obilježavanje prigodnih datuma i obljetnica te obilazaka mjesta stradanja.

„Naša udruga broji 78 članova, ove godine nam je umrlo nam troje članova i svake nas je godine nažalost sve manje. Aktivnosti su nam većinom vezane uz putovanja u svetišta, Mariju Bistricu, Vukovar koji je naše najveće svetište. Obilježavamo prigodne datume i obilazimo sva mjesta stradanja naših najmilijih.  Problema imamo ponajviše materijalne prirode, ali pomaže nam dosta Sisačko – moslavačka županija i Grad Sisak“, kazao je Bakarić.

Sisačko-moslavačka županija jako dobro surađuje sa svim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, no udruge roditelja poginulih branitelja zaslužuju posebnu pažnju, istaknula je predsjednica Županijske skupštine Sisačko – moslavačke županije Ivanka Roksandić.

„Mi podupiremo rad udruga proisteklih iz Domovinskog rata, a ovo je jedna od važnih udruga koja okuplja roditelje poginulih i nestalih hrvatskih branitelja. Svake godine podupiremo novčano koliko možemo njihove programe koji su hvalevrijedni. Hvalevrijedno je i njihovo druženje hvalevrijedno. Oni zaista zajednički lakše podnose tu bol zbog gubitka svojih sinova. Moramo im svi biti zahvalni za ono što su njihovi sinovi dali, a to je svoj život za samostalnu i suverenu Republike Hrvatsku. Nažalost, oni su sve stariji i stariji, sve ih je manje i manje i ovakva druženja, pa i ova izvještajno – izborna godišnja skupština, njima će dobro doći da se zajednički sjete svih svojih sinova, a nama da odamo priznanje i zahvalnost za ono što su nam darovali, a to su životi njihove djece“, istaknula je Roksandić.

Dodajmo kako je, s obzirom da je bio i jedini kandidat, Stjepan Bakarić ponovno izabran za predsjednika Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata grada Siska.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime