Dan ružičaste vrpce

468

Edukativnom šetnjom glavnom velikogoričkom ulicom, Udruga edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije obilježila je Dan ružičaste vrpce (obilježava se prve subote u listopadu). Njime se dodatno želi osvijestiti žene na važnost mamografskog pregleda i samopregleda dojke. Jer, ako se na vrijeme otkrije, karcinom dojke je izlječiv.

„S nama je i pet mladih žena koje su, zahvaljujući našim akcijama i trudu, na vrijeme otkrile karcinom i danas su zdrave. Svake godine, kada nas žene vide u ovakvom mimohodu barem se jedna od njih ‘sjeti’ da bi bilo dobro otići na mamografski pregled“, rekla je Đurđa Dehin, predsjednica Udruge.

Edukativnoj šetnji odazvali su se, uz ostale, gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i zamjenica župana Nadica Žužak.

„ Današnjim tempom života, nažalost, izloženi smo raznim utjecajima koji, vjerojatno, doprinose da je broj žena oboljelih od raka dojke u porastu. Ali, ako se otkrije u ranoj fazi on je izlječiv. Stoga ova šetnja ima za cilj upozoriti da su samopregled, prevencija i mamografski pregled iznimno bitni, jer to je nešto što spašava život“, rekla je zamjenica Žužak.

Od raka dojke, naglašeno je, obolijevaju i muškarci!

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here