Danas suđenje Ostojić-Goluža

554

Na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu u ponedjeljak, 2. veljače, počinje suđenje između bivšeg ministra zdravlja Ranka Ostojića i predsjednika Hrvatske udruge bolničkih liječnika Trpimira Goluže.

Suđenje na temelju privatne tužbe zbog klevete koju je bivši Rajko Ostojić pokrenuo protiv Trpimira Goluže otvoreno je za javnost.

Podsjetimo, Goluža je na konferenciji za novinare u rujnu prošle godine optužio Ostojića za moguće slučajeve pogodovanja u javnoj nabavi medicinske opreme. Ostojić pak u tužbi tvrdi kako je Goluža tada iznio neistinite tvrdnje s ciljem da našteti njegovu ugledu i časti.

Radi se o Golužinim tvrdnjama kako je Ostojić kao ministar “izravno pogodovao dvjema tvrtkama na istoj adresi, čiji su vlasnici supružnici, te im omogućavao financijski vrlo unosne poslove i pri tome oštetio državu za oko 104 milijuna kuna”, također tvrdi kako taj novac “očito odlazi u džepove kriminalaca koji se predstavljaju velikim menadžerima”.

Privatnom tužbom za klevetu Ostojić zbog toga traži da se Golužu kazni sa 150 dnevnih dohodaka.

Ostojića će zastupati odvjetnik Čedo Prodanović, a Golužu odvjetnik Davor Lazić, dok je za suca određen Marko Benčić.

Doznaje se kako se u pozivu na ročište navodi mogućnost mirenja, no ako ono ne uspije može odmah biti otvorena glavna rasprava.

Goluža poručuje da će doći na raspravu, a o mogućnosti mirenja odlučit će nakon što čuje tužiteljev prijedlog.

Bivši ministar zdravlja Rajko Ostojić i njegov odvjetnik nisu bili  dostupni za komentar.

Goluža je Ostojića, između ostalog, prozvao i zbog nabave 35 ECMO uređaja, što je ocijenio stručno neutemeljenim, te ustvrdio da je bespotrebno potrošeno tridesetak milijuna kuna.

Također ga je osumnjičio za makinacije pri nabavi 21 operacijskog stola, ustvrdivši da je Ministarstvo zdravlja odabralo 40 posto skuplju ponudu.

 

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here