Dar prirode za Božić – puni mjesec nakon 38 godina, što on znači?

6743

Svi koji prate događaje na nebu na ovaj će Božić dobiti još jedan dar – puni mjesec.

Po priopćenju NASA-e, puni se mjesec na Božić posljednji put pojavio 1977. godine. Idući će biti 2034. godine.

Božićni mjesec će se pojaviti već s prvim sumrakom i sijat će u punom sjaju čak i malo nakon izlaska sunca. Vrhunac uštapa bit će u 12:13 sati 25.12.

Zbog hladnih prosinačkih dana, naziva se još i Hrastov i Hladni mjesec, a zbog toga što je u pitanju posljednji pun Mjesec u godini, poznat je i kao Duga mjesečeva noć.

Pun mjesec nam može donijeti vrlo pozitivne rezultate ako koristimo afirmacije, molitve, meditaciju, pa čak i za proces iscjeljenja. Ovakvu moćnu energiju u svemiru možemo iskoristiti ili na konstruktivan ili na destruktivan način, a to ovisi o našoj svjesnosti, želji i namjeri jer svemir uvijek reflektira ono što nosimo unutar nas samih.

Postoji puno vjerovanja vezanih za Mjesec i njegove faze. Najpoznatije je ono da je na pun Mjesec najbolje napraviti ritual za privlačenje obilja. Evo i kako:

Vjeruje se da će osoba dobiti neočekivani novac, ukoliko izađe vani tokom punog Mjeseca, otvori svoj novčanik ili džep (ili maše s novčanikom prema Mjesecu) te devet puta kaže: “Napuni ga, napuni ga, napuni ga!”

Morate biti oprezni s jednom stvari. Uklonite ono što “troši” novac (kao što su računi i kreditne kartice) iz novčanika. To je to.

Kada završite, izrecite svoju zahvalnost punom Mjesecu iz srca.

U roku od nekoliko dana vjeruje se da će osobi doći veća suma novca.

Evo objašnjenja: Stari narodi su vjerovali da Mjesec simbolizira srebro i da zato ima moć privući novac. Posebno Pun mjesec, jer je u to vrijeme vrlo “bogat” i nesebično dijeli.

Zahvaljujući ovom daru prirode, netko će možda lakše primijetiti Djeda Božićnjaka i njegove saonice.

Izvor: atma.hr/hina.hr

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime