Do kraja tjedna preventivni pregledi s ciljem ranog otkrivanja malignih bolesti kod žena

Papa test, ultrazvučni pregled dojki i HPV test besplatni su do kraja mjeseca

124

U Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak održana je konferencija za novinare na temu organiziranja preventivnih pregleda u sklopu prevencije i ranog otkrivanja malignih bolesti kod žena. Naime, na prijedlog župana Sisačko-moslavačke županije Ivana Celjaka organizirana je akcija podizanja svjesti i naglašavanja važnosti prevencije tzv. Ženskih karcinom, pojasnio je ravnatelj bolnice Tomislav Dujmenović:

“Od karcinoma jajnika, uterusa, endometrija i vrata mokraćnog mjehura. Mi ćemo svakodnevno besplatno provoditi testiranja na papu, hpv virus i UZ pregled dojki. Sve žene iz Sisačko-moslavačke županije mogu se javiti na telefone 091/218 39 55 za ultrazvučni pregled te 044/ 553 248 za papa testiranja i testiranja na hpv virus. Želimo zajedno sa Županijom podići nivo zaštite naših žena, zaštititi ih da bi se broj karcinoma smanjio.”

Konferenciji je prisustvovala i savjetnica u uredu župana Sisačko-moslavačke županije Sanja Mioković:

“Želimo do kraja mjeseca potaknuti sve žene s područja Sisačko-moslavačke županije da se odazovu na preventivne preglede. Želimo potaknuti sve stanovnice županije da se odazovu, jer drage žene, sve u vašoj okolini može čekati, osim raka.”

O ovoj akciji govorili su i specijalistica ginekologije Irena Novaković i specijalist radiologije Dejan Čanak te su svi pozvali žene s područja županije, naročito od 30-50 godina starosti, da se odazovu ovom pozivu i obave besplatni pregled do 31. listopada.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime