Dom za starije i nemoćne osobe Sisak stvara bolje uvjete za svoje štićenike; “Živimo s Alzheimerom”

85

Dom za starije i nemoćne osobe Sisak koji u partnerstvu sa Sisačko-moslavačkom županijom stvara bolje uvijete za svoje štićenike, osobe oboljele od Alzheimer-a i ostalih demencija. Podsjetimo kao je početna konferencija povodom provedbe projekta “Živimo s Alzheimerom”, održana još 21. rujna 2020. g. u sisačkom hotelu “Panonija”. Projekt se nastavlja i dalje

Ova bolest za sada nema lijeka, ali mnogima se može pomoći, dobar primjer i dobar dom za sve oboljele od ove bolesti je Dom za starije i nemoćne osobe Sisak.

U našoj emisiji o tome su nam puno više rekle Ružica Čakširan ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Sisak također i projektna koordinatorica tima, glavna edukatorica zaposlenika ovoga Doma i obitelji oboljelih od ove demencije prim. dr. Marina Kovač koja je ujedno i ravnateljica Neuropsihijatrijske bolnice “Dr. Ivan Barbot” Popovača, također s nama je bila i diplomirana medicinska sestra Josipa Kurtović, koja nam je iz prve ruke kazala o stručnoj pomoći kada su u pitanju pacijenti s Alzheimerom, dok je gospođa Zlata Grgurinović, u ime supruga, jednog našeg poznatog novinara, pokušala približiti sliku kako je živjeti s osobom koja pati od ove ni malo lake bolest.

 

Poteškoće koje su zbog ove bolesti ispred oboljelih pa samim time i njihovih obitelji kao i izazovi, te kakva rješenja odnosno pomoć nude svi uključeni, točnije cijeli ovaj projekt kao takav, možete pogledat u našoj emisiji koju vam ovdje u cijelosti donosimo.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here