Državni tajnik Hanžek obišao gradilište u Topuskom

Iduće godine početkom ljeta bit će useljenje

376

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek obišao je gradilište na području Topuskog.

Naglasio je da je riječ o jednom od 16 gradilišta višestambenih zgrada na isto toliko lokacija:

“Koje se sufinanciraju sa 95% bespovratnih sredstava Europske unije za stradalnike potresa. Ovdje se radi o izgradnji dvije višestambene zgrade sa ukupno 26 stanova koji su namijenjeni prvenstveno stradalima koji nemaju adekvatan smještaj. U ovom trenutku pokrenuta je izgradnja 232 stana na 16 lokacija i u javnoj nabavi su još tri zgrade po 19 stanova, jedna u Glini i jedna u Dvoru. Ova investicija iznosi 31 milijun kuna s PDV-om. Rokovi su unutar godinu dana. Znači, iduće godine početkom ljeta bit će useljenje. Uvjet nam je za europska sredstva koja moramo opravdati potpisanim ugovorima sa stradalnicima koji će uživati u tim stanovima do 31. prosinca sljedeće godine za ukupno dovršenje investicije.”

Načelnik Općine Topuskog Ivica Kuzmić komentirao je posljedice potresa na području općine, ali i značaj izgradnje stanova:

“Hvala Bogu, ipak razaranje Topuskog nije bilo toliko koliko u drugim dijelovima županije. Međutim, imamo dosta stradalih. Potrebe stanovnika koji su stradali u potresu ovim stanovima bit će zadovoljeni. Međutim, ono što već dulje vremena govorimo, Topusko zaista treba i ima potrebu za zbrinjavanjem većeg broja obitelji. Upravo ovo gradilište ovdje pripremljeno je za četiri zgrade. U pregovorima smo sa Središnjim državnim uredom i nadamo se doći do realizacije tih zgrada po nekom drugom modelu. U ovom trenutku u Topuskom postoji 80 zahtjeva za stambeno zbrinjavanje.”

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime