djurdica

Đurđica Maričković rođena je 29. lipnja 1966. godine u Župiću. Svoju karijeru na Radio Banovini započela je davne 1993. godine kao prva voditeljica radio postaje. Povijesnu rečenicu koja se orila eterom: “Ovdje hrvatski radio, Radio postaja Glina. Pratite frekvenciju 99,1 Mhz”, izgovorila je upravo Đurđica i tako obilježila početak jedne velike priče.

“Te ratne 1993. godine kada je osjećaj zajedništva bilo nešto najvrijednije, a svaka informacija o stanju na bojištu prijeko potrebna rodila se ideja koja bi spojila najvrijednije sa prijeko potrebnim, ideja o radio postaji. Iako se tada činilo nemogućim, u skromnim smo uvijetima zaista uspjeli na noge podići radio postaju koja je i danas ono što je bila na samom početku- oslonac, izvor smijeha, zabave, informacija. Na svojim početcima radi nedostatka kadra i fonoteke, program smo emitirali svega 5 sati, međutim i tih skromnih 5 sati našim je slušateljima bilo od neprocjenjive vrijednosti.

đurđica_00000 Na tih 5 sati zaboravili su užase i strepnju s kojom su se budili i kretali na počinak. Sretna sam što mogu reći da sam bila i još uvijek jesam dio te priče. Nakon desetak godina mikrofon sam zamijenila financijama i marketingom, ali ponekad, za svoj gušt i stare slušatelje složim glazbenu listu koja, kao i davne ’93., zagrije srce i okrijepi dušu.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here