Ekološka proizvodnja cvate u Bedenici

Jedna lijepa priča

384

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić obišao je OPG Dražena Bedekovića u Bedenici koji se bavi proizvodnjom ekoloških i prirodnih prehrambenih proizvoda, (aronija, haskap, kupina, bazga) te eko vina i pjenušaca.

Vlasnik OPG-a zahvalio je županu na posjetu: “100% smo ekološka proizvodnja. Zagrebačka županija otkako smo krenuli uredno nas potpomaže, naročito u ekološkim naporima i nastojanjima, također u izgradnji infrastrukture i opremanju gdje smo i mi investirali dosta, ali mogu zahvaliti županu i suradnicima jer zaista pokazuju dosta razumjevanja. Njihova potpora je svako značajna. Mnogo toga ovdje ne bi bilo da nije bilo potpore Zagrebačke županije.”

Župan je istaknuo da je riječ o jednoj lijepoj priči: “Često znam govoriti da sam ponosan što smo ruralna županija. Imamo najveći broj OPG-a u državi, a po broju nositelja tih gospodarstava mlađih od 40 godina smo na drugom mjestu. Zagrebačka županija otkako sam ja na čelu županije značajno ulaže u razvoj poljoprivrede i određenih djelatnosti na cijelom području županije. Mislim da smo jedina županija koja je donijela program razvoja ekološke poljoprivrede do 30. godine. Čini mi smo da smo pokrenuli i značajna sredstva očekujemo iz EU fondova.”

Kožić je zahvalio Bedekoviću što je našao snage baviti se poljoprivredom te obećao da će i dalje županija činiti maksimalno kada su potpore u pitanju.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime