Ekskluzivno: Hrvatska Kostajnica u obrani od poplava!

3809

Iako fotografije i snimke s terena svjedoče o ozbiljnosti situacije, službe uvjeravaju kako je stanje u Hrvatskoj Kostajnici pod kontrolom. Kuće se brane u najnižem dijelu grada uz rijeku Unu. Najveći su problem zaobalne vode koje probijaju iz šahtova. Na terenu u Hrvatskoj Kostajnici brojni su vatrogasci, pripadnici Crvenog križa i HGSS-a. Na ispomoć kolegama došli su članovi DVD-a Sisak, DVD-a Oroslavje, DVD-a Majur, DVD-a Kutina, Donji Kukuruzari itd.

Ohrabruje i priopćenje Hrvatskih voda u kojem su izvijestili da se u iduća tri dana ne očekuju veće količine oborina što će dovesti do opadanja vodostaja rijeka na području Hrvatske, uključujući i najugroženija područja oko Karlovca i Hrvatske Kostajnice. U protekla 24 sata pale su nove značajnije količine oborina koje su utjecale na daljnji porast vodostaja rijeka, osobito Kupe i njezinih glavnih pritoka Korane, Mrežnice, Dobre i Gline te rijeka Sunje, Ilove i Une.

VEZANE VIJESTI
"Smeće" i s druge strane sisačke Rimske ulice

Više je prometnica na području Pounja i Banovine zatvoreno za promet. Tako je zbog porasta vodostaja Une u utorak prijepodne zatvorena za promet županijska cesta Hrvatska Kostajnica – Dvor, a zbog porasta vodostaja pritoka Une i Kupe, odnosno prelijevanja vode u Šibinama cesta Glina – Veliki Obljaj, Hrastovica – Čuntić.

Zbog prelijevanja vode u Madžarima zatvorena je nerazvrstana cesta Komarevo – Blinja, a zbog vode na cesti u Blinjskom Kutu i promet na državnoj cesti Sisak – Sunja.

Načelnik Stožera Civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije, dožupan Roman Rosavec sazvao je sjednicu Stožera u Hrvatskoj Kostajnici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here