VIDEO – Energetska obnova Dječjeg vrtića “Petrinjčica”

944

Dječji vrtić „Petrinjčica“, kao jedini iz Sisačko – moslavačke županije, prošao je na pilot projektima Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja koji su vezani za energetsku obnovu zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja.

Ukupna vrijednost projekta energetske obnove vrtićkih objekata Izvor i Slap je nešto više od 4 milijuna kuna. Prihvatljivi troškovi su oko 3 milijuna kuna od čega će 60% financirati iz sredstava Fonda za energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša, a 30% iz sredstava Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. Milijun kuna neprihvatljivih troškova pokrit će Grad Petrinja.

Na konferenciji za novinare zadovoljstvo ovim projektom izrazio je gradonačelnik Darinko Dumbović.

Dumbović je posebno naglasio i sljedeće.

A cilj i konkretne mjere u projektu energetske obnove vrtićkih objekata Izvor i Slap pojasnila je Edita Mašinović, koordinatorica projekata u Uredu petrinjskog gradonačelnika.

Što ovo sve znači za Dječji vrtić “Petrinjčica”, rekla nam je njegova ravnateljica Nataša Vidović.

Tako će mališani Dječjeg vrtića Petrinjčica uskoro imati obnovljeni i novi prostor za učenje i igru, a odgojitelji bolje i kvalitetnije uvjete za rad.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime