Energetskom obnovom objekta Slap do boljih uvjeta za djecu

Vrijednost obnove je milijun i 930 tisuća kuna, Ministarstvo za demografiju, mlade i obitelj sufinancira projekt s 480 tisuće kuna, a preostala sredstva osigurao je Grad Petrinja

1472

Objekt Slap Dječjeg vrtića Petrinjčica uskoro kreće u energetsku obnovu vrijednu gotovo dva milijuna kuna.

Najavio je to petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović 25. veljače prilikom potpisivanja Ugovora za energetsku obnovu sa Stjepanom Stanićem, predstavnikom izvođača Stanić graditeljstva i sa Sinišom Batinićem, predstavnikom nadzora „Si – ing Sisak“. Dumbović je naglasio kako je ovaj projekt još jedna potvrda kontinuiteta ulaganja u što bolji standard za djecu grada Petrinje.

„Ovaj Ugovor potpisujemo za energetsku obnovu vrtića Slap. Vrijednost obnove je milijun i 930 tisuća kuna. Od toga Ministarstvo za demografiju, mlade i obitelj sufinancira projekt s 480 tisuće kuna, a preostala sredstva osigurao je Grad Petrinja. Mislim da je ovo jedna dobra priča i potvrda kontinuiteta politike na kojima je uvijek bila i bit će dobrobit naše djece. Nama su djeca na prvom mjestu i radimo sve kako bi im osigurali što bolje i kvalitetnije uvjete života. Moramo najaviti i kako je otvoren natječaj prema kojem ćemo iz Intervencijskog plana imati društvenu infrastrukturu vrijednu više od 40 milijuna kuna, a u sklopu koje je i natječaj za dokumentaciju vezanu uz dječji vrtić u Češkom Selu“, kazao je Dumbović.

Vlasnik tvrtke Stanić graditeljstvo Stjepan Stanić je kratko kazao kako mu je, kao Petrinjcu, izuzetna čast da radi ovaj posao u svom gradu, ali i odgovornost da se posao obavi što kvalitetnije, jer je riječ o objektu dječjeg vrtića. S njim se složio i Siniša Batinić iz Si-inga koji je istaknuo kako je, u tehničkom smislu ovaj projekt jasan, no kako je u sigurnosnom smislu dosta zahtjevan.

„Odgovornost je puno veća jer ćemo raditi energetsku učinkovitost objekta u kojem su djeca i ljudi. U tom ćemo smislu spremiti izvođača i svakodnevno, 24 sata, biti na oprezu jer nismo sami, nije klasična zgrada, fasada, krov, nije klasična energetska učinkovitost jer objekt nije prazan, nego ćemo morati imati više od 100% pojačane mjere opreza i zaštite na radu, kao i zaštite i sigurnosti djece i djelatnika vrtića“, rekao je Batinić.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Petrinjčica Nataša Vidović istaknula je kako je riječ o zaista značajnom projektu te izrazila nadu kako će, nakon vanjske obnove, uspjeti urediti i unutrašnji prostor.

„Koristim prigodu da se zahvalim našem osnivaču, Gradu Petrinji koji kontinuirano od kad sam ravnateljica, već zadnjih pet godina prepoznaje i uviđa naše probleme, a to su prije svega sami postojeći objekti vrtića. Na našim početnim sastancima dogovor je bio da prvo krećemo s projektima vezanim za poboljšanje kvaliteta uvjeta samih objekata. Jedan od uspješno provedenih projekata je bila energetska obnova objekta Izvor. Ovo nam je drugi vrlo značajan projekt, ali on nije započeo sad ovom energetskom obnovom, već je počeo još prošle godine kada je Grad izgradio i uredio novo igralište u sklopu ovog objekta vrijedno 268 tisuća kuna, koje je sa 146 tisuća kuna sufinanciralo Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova. Time smo pokrenuli obnovu, a nadamo se da ćemo, nakon vanjske obnove, uspjeti urediti i njegovu unutrašnjost. Na ljeto planiramo urediti i dio unutrašnjosti objekta Duga na Sajmištu. Veseli nas izgradnja novog vrtića u Češkom Selu jer ćemo tako konačno krenuti s proširenim smještajnih kapaciteta za kojima postoji potreba jer se pokazuje kako je u Petrinji, na sreću“, sve više djece“, ustvrdila je Vidović.

Gradonačelnik se na kraju zahvalio svima koji su sudjelovali u pripremi projekta, a izvođaču i nadzoru poželio da ga uspješno i na vrijeme privedu kraju.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime