FOTO Bošnjačka večer folklora i sevdaha održana u Petrinji

443

Bošnjačka večer folklora i sevdaha održana je u Velikoj dvorani POU Hrvatskog doma u Petrinji u organizaciji Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Petrinje, a pod pokroviteljstvom Grada Petrinje. U programu su sudjelovali KUD “Nagib Abdagić Kiban” iz Donjeg Vakufa, Bosna i Hercegovina, Mehmed Goražda i Pavao Anić.

Izvor: FB Rad za naš grad

Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje, svima prisutnima čestitamo je Kurban Bajram te dodao:

Izvor: FB Rad za naš grad

“Veliko mi je zadovoljstvo što vas mogu pozdraviti s iskrenom vjerom, željom i nadom da ćemo svi skupa u našem lijepom gradu Petrinji jednim lijepim i kvalitetnim zajedničkim radom doprinjeti da sve ono što imamo u gradu da bude jedna trajna ljudska vrijednost, a to je različitost koju moramo čuvati, koju moramo imati čvrsto u svojim rukama i sve ono kroz sve vjerske obrede koje imamo u našem gradu da kažemo sa velikim poštovanjem dobrodošli – vi ste dio našeg grada, vi ste jedna cjelina.

Izvor: FB Rad za naš grad

Grad Petrinja nikada u svojoj novijoj povijesti nije vodio politiku da bi bilo koga dijelili. Želim da prije svega promoviramo ne samo svoje tradicionalne petrinjske vrijednosti nego kroz petrinjske vrijednosti da i vi postanete ona trajna vrijednost kao nacionalna manjina. S nacionalnim manjinama, i bošnjačkom i srpskom, mogu reći da je vrlo dobra suradnja i da u toj suradnji smo pokazali visoki standard kvalitete života uvažavanja bez razlike što smo u povijesti možda ponekad napravili krivi korak ali sigurno da kroz naše Bošnjake i kroz sve ljude dobre volje koji su u novijoj povijesti obilježili na kraju stvaranje i domovine Hrvatske.

Izvor: FB Rad za naš grad

Smatram da ste mnogi kao hrvatski branitelji dali ogroman doprinos u stvaranju Lijepe naše – to je ono što trebamo uvijek istaknuti i te možemo reći vrijednosti i sve ono što ste propatili skupa s nama da to zajednički nosimo i čuvamo. Dalje moramo ići na način da imamo ono što je izuzetno važno – grad Petrinju da je Petrinja slobodan grad da u Petrinji ne smijemo više nikada u životu u našim očima imati bilo kakav strah i da taj strah eliminiramo i da u svemu onome što u životu budemo jednim zajedničkim radom radili da to bude jedan europski i svjetski standard što se može malo koji grad podičiti – Petrinja na tom tragu.

Izvor: FB Rad za naš grad

Neka vam Bajram bude čestit i sretan, neka u vašoj obitelji sve ono što želite proživjeti da proživite na jedan miran dostojanstven i obiteljski način. Neka nam Grad Petrinja i lijepa naša Domovina bude jedna velika obitelj sa različitim pogledima, vjerama i mislim da će to biti najveća kvaliteta zajedničkog života. Bajram neka bude inspiracija svima nama.

Izvor: FB Rad za naš grad

Danas sam ovdje iz poštovanja prema vama, došao sam da vam kažem hvala za zajednički život, došao sam da iskažem i poštovanje prema vašoj vjeri, kulturi, pjesmi. Ono što vi pokazujete na ovim pozornicama to su velike vrijednosti i to moramo čuvati. Nastojati ću kao gradonačelnik da te vrijednosti sačuvamo”, zaključio je gradonačelnik.

VEZANE VIJESTI
Bogatstvo folklora na koncertu NUR-a
Izvor: FB Rad za naš grad

Hajrudin Kulašić, predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Petrinje, pozdravio je uvažene goste i sudionike programa kojima se zahvalio na sudjelovanju u programu.

Izvor: FB Rad za naš grad

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here