FOTO Dodjela ugovora iz Programa ruralnog razvoja u Sisku

85

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković jutros je, nakon škole u Petrinji, posjetila i Sisak gdje se održala svečana dodjela ugovora iz Programa ruralnog razvoja korisnicima s područja Sisačko-moslavačke županije.

Zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije pohvalio je Ministarstvo poljoprivrede zbog žurnog reagiranja, a posebice u kontekstu obnove farma nakon razornog potresa koji je pogodio Banovinu krajem prošle godine.

Danas se uručuju i ugovori kojima će biti dogovoreno unaprjeđenje poljoprivredne proizvodnje, a kako navodi zamjenik župana, županija će i dalje aktivno podupirati razvoj i poboljšanje proizvodnje na ovim područjima.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković kazala je da je do sada na području sisačko-mosalvačke županije objavljeno dva natječaja zbog katastrofe koju je uzrokovao potres.

-No ukupno tijekom više godina putem Program ruralnog razvoja za obnovu proizvodnog potencijala zbog različitih vrsta nepogoda objalvjeno 12 natječaja od strane Ministarstva poljoprivrede, navodi ministrica.

Dodala je i kako je sisačko-moslavačka županija veliki korisnih program aruralnog razvoja i drugih potpora kojima upravlja Ministarstvo poljoprivrede, a do sada je na ovom podurčju dogovoreno ukupno projekata ili potpora u vrijednosti nešto više od milijardu i 170 milijuna kuna.

Ministirca je dodala i kako izdvojeni iznos sredstava nije bio dovoljan te kako s eubuduće u svrhu potpora treba izdvojiti još više.

-Danas je ukupno 14 korisnika dobilo Odluke, od kojih je pet Odluka iz Mjera obnova poljoprivrednog potencijala, a svih pet se odnosi na gospodarske objekte uglavnom za držanje životinja, dodaje ministrica.

-Objavljivat ćemo natječaja koliko god bude trebalo, imamo taj novac, kazala je ministrica poljoprivrede pojašnjavajući kako je vrijednost potpora koje će danas biti uručene dva milijuna i 800 tisuća kuna.

 

 

 

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime