FOTO Izgradnja Turističko-edukativnog centra Novo Čiče polako se bliži kraju

151

U Etno naselju Novo Čiče završena je druga faza izgradnje Turističko-edukativnog centra Novo Čiče. Grad Velika Gorica potpomogao je KUD-u Novo Čiče u radovima, a svršetak istih obišao je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Za radove i treću fazu uređenja Turističko-edukativnog centra su osigurana sredstva u iznosu od 800 tisuća kuna.

-Očekujemo da ćemo ove godine možda već biti u fazi otvorenja, a želim svakako pohvaliti sve ono što ovaj KUD aktivno radi. Od svake kune oni doslovno naprave tri kune, kazao je gradonačelnik  pojašnjavajući kako je nekoliko ljudi, koji aktivno rade u centru, zaposleno, dok u pomoć redovito pristiže i niz volontera.

Stipo Duvnjak iz KUD-a Novo Čiče kazao je kako će dovršenjem i izgradnjom ovog centra Čiče dobiti jedan predivan prostor gdje će biti edukativan centar za sjetvu, preradu i tkanje koje predstavlja širu regiju.

-Želimo očuvati jednu bogatu i staru kulturnu tradiciju. Nastojat ćemo prvo educirati naše polaznike iz cijele Hrvatske, ali prvenstveno ćemo nastojati dovesti polaznike iz šire regije, govori Duvnjak.

 

Za sve polaznike koji bi na edukaciju dolazili na oko tjedan dana, bit će osigurani i smještajni kapaciteti, a svemu tome je cilj potaknuti i razviti međunarodno volontiranje jer je Velika Gorica, između ostalog, i prepoznata po brojnim volonterima.

Osim volontera, zaposlenika i svih zainteresiranih, svakog dana ovaj centar živi jer njega koriste i umirovljenici koji za svoje članove organiziraju širok spektar kvalitetnih događaja.

-Izgradnjom ovog objekta naselje Novo Čiče dobiva puni smisao i zaokružuje se jedna cjelina koja će zasigurno podići razinu kvalitete, kulture, promocije, a i turizma u našem gradu.

Ovim povodom gradonačelnik se osvrnuo i na ostvarene rezultate kojima je Advent u Velikoj Gorici osvojio deveto mjesto na ljestvici najljepših adventa u Hrvatskoj.

-Moram priznati da smo ove godine svi uložili puno truda u organizaciju ‘Prosinca u Velikoj Gorici’, kazao je Ačkar dodajući kako je bogat program digao advent na razinu koju Velikogoričani i zaslužuju.

-Vidjeli smo po broju posjeta da smo uspjeli pogoditi ono što je našim sugrađanima bilo potrebno u prethodnom mjesecu, govori Ačkar. Osim toga, najavio je i kako ćemo sljedeće godine imati još bolji advent, a time se nada da ćemo na ljestvici biti još višlje!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime