FOTO Mali gorički plivači od 2018. godine uče plivati u svojem gradu

368

Još 2002. godine Škola plivanja u školstvo Grada Velike Gorice uvrštena je kao dio programa javnih potreba u školstvu, a otkako je na području našeg grada učenicima osigurano pohađanje satova plivanja, oni više ne moraju na iste odlaziti u grad Zagreb. U posljednjih 20 godina kroz školu plivanja je prošlo čak 6300 djece koji su sve do 2018. godine odlazili na bazene u Utrine, no to više nije slučaj otkako su izgrađeni Gradski bazeni u Velikoj Gorici.

 

-Drago mi je da smo danas ovdje s našom djecom koja uče plivati, a posebno mi je drago da se od 2018. godine održava tu na našem bazenu jer se škola prije održavala na bazenu u Utrinama. Od 2002. godine od kad je škola plivanja uspostavljena više od 6300 naše djece preko tog programa je naučilo plivati, poručio je zamjenik gradonačelnika Neven Karas.

Samo ove godine kroz testiranje je prošlo 670 učenika trećih razreda osnovnih škola. Od te brojke, njih 170 nije znalo plivati, ali to nije problem jer će učenici moći naučiti plivati već do kraja svibnja.

Inače, u sklopu škole plivanje u prvom dijelu provodi se testiranje učenika znaju li plivati ili ne, a potom se, one koji ne znaju plivati, usmjerava na obuku i učenje plivanja.

Pandemija je, kao i na sve, utjecala i na školu plivanja, no ne u zabrinjavajućem razmjeru:

-Oni su bili kratkotrajno zatvoreni tijekom korone, za razliku od drugih sportskih programa koji su zatvorili svoja vrata na puno duži period, tako da se škola više, govori Karas.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime