FOTO OŠ Mate Lovraka uz bogat program proslavila svoj dan

210

Osnovna škola Mate Lovraka u Petrinji jučer je svečano obilježila Dan škole u sportskoj dvorani škole. Uz mnoge okupljene učitelje, učenike i roditelje, na svečanosti je bila i gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes koja je uputila same pohvale apsolutno svim djelatnicima škole, od ravnateljice pa sve do učitelja koji svakodnevno sudjeluju u radu s djecom, i to, na najbolji mogući način. Istaknula je i važnost djece i roditelja, bez kojih cijela ova priča ne bi bila jedna predivna cjelina.

-Pratimo u Gradu većinu aktivnosti koje provode naše škole. Treća osnovna je jedna od aktivnijih, ne samo da djeluju unutar ograničenog kurikuluma, redovnih aktivnosti u školi, nego šire granice mogućeg. Pa tako uče djecu i solidarnosti na djelu. Pratili smo da su poslali i pismo podrške Siriji i Turskoj povodom njihovom razornog potresa, poučeni i djelomično iskustvom i u našem gradu, briga o djeci, ljudima s teškoćama u razvoju, također jedan kvalitetan projekt, od Erasmusa i Etwinninga, govori nam gradonačelnica Komes na svečanosti.

Učiteljica Josipa Šajnović  u školstvu kao učiteljica radi već 30 godina, a trenutno je učiteljica 4.a razreda, a kako navodi, biti dobar učitelj i nije tako jednostavno.

-Danas biti učitelj je kompleksno, ali uvijek je i bilo. Ovo su danas izazovna vremena, to je još kompleksnije. Moraš biti sve i učitelj i roditelj i sudac, moraš biti 24 sata u tome, mi kažemo pozivu, ne u poslu nego u pozivu. Začudim se da je toliko vremena već prošlo, da je toliko generacija prošlo, a ja se osjećam isto kao i na početku karijere, govori učiteljica i pohvaljuje aktivnost i predanost radu učenika ove škole.

Ravnateljica Osnovne škole Mate Lovraka Petrinja Ankica Krnjajić Magdić kazala nam je kako su učenici škole zaista aktivni u brojnim područjima te kako škola trenutno broji 372 učenika, 76 zaposlenika te 24 razredna odjela.

-Veći dio razrednih odjela je ovdje u matičnoj školi, jedan mali dio je u Područnoj školi Češko selo i imamo dva razreda produženog boravka. Broj učenika je opao, ali unazad pet-šest godina držimo ovu brojku koju danas imamo. Nižemo mnoge uspjehe. Sada su krenula županijska natjecanja i uglavnom smo pri vrhu, drugo-treće mjesto, imamo međunarodne projekte Erasmus+ i Etwinning, zatim smo jaki u robotici, košarci, u informatičkoj pismenosti. Trudimo se djecu usmjeriti u sve one aktivnosti i ona područja u kojima oni pokazuju interes kako bi se jednoga dana mogli usmjeriti i odabrati svoje životno opredjeljenje, govori nam ravnateljica.

Uz svečani program koji je pripremljen povodom Dana škole, učenici i djelatnici škole pokazali su svoja likovna umijeća te održali izložbu likovnih radova.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime