FOTO Petrinji pristigla donacija od dvije tisuće Biblija za djecu

442

U prostoru Gradske uprave Grada Petrinje održan je prijem fratra iz Franjevačkog samostana Hercegovačke provincije iz Zagreba koji su Gradu Petrinji donirali preko 2 000 komada Biblija za djecu.

Fra Svetozar Kraljević podsjetio se svojeg djetinjstva u kojem se uvijek radovao dolasku poštara jer je tako znao da će donijeti nešto lijepo, neku lijepu vijest.

-U ovom slučaju, mi fratri smo poštari jer smo posredovali nešto lijepo, kazao je odnoseći se na velike količine biblije koju su donirali za djecu Petrinje. Također je podsjetio na organizaciju Eastern European Mission iz Teksasa koji isto tako za zadaću imaju za širiti Božju riječ po čitavom svijetu, što se nastoji činiti i ovom velikodušnom donacijom.

Za sljedeću godinu najavljena je i donacija od 50 tisuća komada Biblija za područje cijele Hrvatske te Bosnu i Hercegovinu.

-Samostan je i prije pomagao Petrinji nakon što je stradala u potresu i kroz Sisačku biskupiju, ali su i samostalno prikupljali donacije na razini cijele Hrvatske. Uvijek smo naišli na otvorena vrata Grada Petrinje, poručuje fra Draženko Tomić, docent na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu.

Zamjenik gradonačelnice Grada Petrinje Ivan Prskalo poručio je kako je ova donacija iznimno veliko djelo, a imat će i posebnu prigodu u ovo predblagdansko doba.

-Ovo će biti prigoda da uz blagdan Sv. Nikole i za božićne blagdane svako dijete i učenik dobije po jedan primjerak ove Biblije. Znamo da su biblijske vrijednosti temelj europskih civilizacijskih vrijednosti, kazao je Prskalo.

Podsjetio je kako je ovom gradu, nakon potresa, mnogo toga nedostajalo, od hrane do osnovnih potrepština, ali tako i pružanje nade koja će djeci sada biti pružena kroz donaciju knjiga.

-Moramo voditi računa i o duhovnoj hrani, pojašnjava zamjenik gradonačelnice zahvaljujući se na donaciji koja ima iznimno velik značaj, a Biblije će biti uručene, kako je najavljeno, tek u nadolazećem periodu.

 

 

2 KOMENTARI

  1. kako su darežljivi ti POPovi,prvo poklonili šleper molitvi,pa preporučili stradale svevišnjem i sada 2000 bezvrednih knjiga…..evo kako Hrvatska vlada razbacuje/spaljuje novac……

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime