VIDEO Premijer Plenković obišao Sisačko-moslavačku županiju

445

Premijer Andrej Plenković jutros je obišao Sisačko-moslavačku županiju. Obilazak je započeo u Poduzetničkom inkubatoru u Sisku gdje je predstavljen projekt Sisačko-moslavačke županije i Vlade vezan uz otklanjanje posljedica potresa i revitalizaciju.

 

 

Premijer je potom obišao novi most preko rijeke Odre na ulasku u Sisak (Zagrebačka ulica) gdje je održana prezentacija projekta pod nazivom “Izgradnja mosta Odra i spojne ceste čvor Sisak-Sisak od kružnog toka Staro Pračno do mosta Odra i od mosta Odra do spoja na Zagrebačku ulicu u Sisku, s izgradnjom uklapanja Zagrebačke ulice u Sisku na trasu spojne ceste čvor Sisak-Sisak”.

Obilazak se nastavio obilaskom radova na Autocesti A11, Dionica Lekenik – Sisak (zona radova na spoju s državnom cestom D 36) čiji dovršetak se očekuje do kraja ljeta sljedeće godine.

-Cilj današnjeg posjeta je bio prije svega da napravimo jedan rezime brojnih aktivnosti koje provode država županija i koje se odvijaju ovdje, a riječ je o dva pravca aktivnosti- obnovi i revitalizaciji, kazao je premijer te je dodao da je zadovoljan što je bio na gradilištu dva velika projekta, na radovima autoceste koji je vrijedan 65 milijuna kuna i koji će bitno unaprijediti infrastrukturu samog prilaza Gradu Sisku.

-Zadovoljni smo što smo danas bili na gradilištima dva velika projekta koje rade Hrvatske ceste i Hrvatske autoceste. Vidjeli smo na ulasku u Sisak most preko Odre koji grade Hrvatske ceste. To je projekt koji vrijedi 65 milijuna kuna i koji će bitno unaprijediti infrastrukturu samog prilaza gradu Sisku, rekao je premijer Plenković.

-Velik posao je do sada obavljen, osobito u zdravstvenoj i obrazovnoj infrastrukturi, a ono što slijedi je daljnje ubrzavanje izgradnje obiteljskih kuća, stanova, višestambenih zgrada, a u tijeku su u i brojni natječaji, dodao je premijer.

Uz predsjednika Vlade bio je i potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, potpredsjednik Vlade Boris Milošević, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak te državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek.

Ministar Ivan Paladina bio je upitan u vezi svoje imovinske kartice na što je dodao kako je u velikom dijelu svoje poslovne karijere plaćao poreze u skladu sa zakonom te da se na to nikada nije žalio.

-Ja sam cijeli svoj život radio, zarađivao, poduzimao rizike. Vidite iz mojih zaduženja da sam i puno riskirao i pokazalo se da sam dobro radio i ulagao. Sve što sam radio, radio sam u privatnom sektoru, na tržištu i zakonitim osnovama, odgovara Paladina na pitanja novinara. Dodao je i kako ništa u imovinskoj kartici nije ruskog porijekla već je sve produkt njegova osobnog ulaganja te da nije obavljao nikakvu javnu dužnost.

-Vrlo brzo nakon diplome i na početku karijere sam postao voditelj poslovnice s relativno pristojnim primanjima i podigao sam visoki kredit i procjenjivao da znam o tržištu. Pokazalo se da nisam znao i da sam potpuno pogriješio, dosta sam izgubio, ali i jako puno naučio, komentirao je Paladina vezano uz svoju imovinu.

Uz to, ministar graditeljstva i državne imovine prokomentirao je kako će se revitalizacija značajnije vidjeti kroz mjesece rada na obnovi i kako će se sve mnogo više vidjeti kako vrijeme bude prolazilo i kako će se aktivnosti obnove provoditi u skladu s planovima.

 

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime