FOTO Strašnik proslavio zaštitnika sela sv. Vida

Ove godine proslava sv. Vida u Strašniku trajala je dva dana

852

U Strašniku, selu na području grada Petrinje, obilježen je Dan sela i nebeski zaštitnik sveti Vid. Svečano obilježavanje je nakon malonogometnog turnira dan ranije, nastavljeno polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća poginulim hrvatskim braniteljima.

Član Vijeća Mjesnog odbora Strašnik Josip Pejaković zahvalio je svima koji su sudjelovali u pripremama i samoj proslavi, svojm sumještanima, Udruzi branitelja Strašnik i lovačkoj udruzi Fazan: “Ovo je tradicija, svake godine se obilježava blagdan našeg zaštitnika sv. Vida. Po mom mišljenju, svake godine radimo to sve bolje. Ove godine je proslava dva dana, no nitko ne kaže da u budućnosti neće biti i tri dana. Ali sve u mogućnostima. Treba biti skroman i realan.”

Pejaković je zahvalio i gradonačelniku Grada Petrinje Darinku Dumboviću, koji je svojim dolaskom podržao njihovu tradiciju: “Uvijek su u Strašniku posebni ljudi i posebni osjećaji. Strašnik je nakon Domovinskog rata bio jedno veliko zgarište, nije bilo struje, vode, rasvjete, ceste, ali kad smo se vratili izgradili smo sve to ponovno. Izgradili smo i kapelicu sv. Vida. Zato smo danas ovdje, da im svima skupa čestitam njihov blagdan zaštitnika mjesta.”

Svečano misno slavlje predvodio je kapelan Policijske uprave sisačko-moslavačke don Ivo Borić, dok je molitvu predvodio trajni đakon Župe Preobraženja Gospodnjeg Vjekoslav Uvalić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime