FOTO U Velikoj Gorici počela izgradnja biciklističke staze prema jezerima Novo Čiče, Ježevo i Vukovina

554

Počinju radovi na izgradnji biciklističke i pješačke staze uz južnu stranu jezera Čiče koja će Veliku Goricu spojiti s okolnim naseljima. Izgradnjom staze lakši pristup bit će omogućen i ribičima, a vjeruje se i kako će staza biti dodatna mjera ka rješenju divljih deponija.

Radove vrijedne čak 200 tisuća kuna obišao je i gradonačelnik Krešimir Ačkar koji je poručio kako se izgradnjom biciklističke i pješačke staze nastavlja s obogaćenjem sadržaja uz prirodnu ljepotu koje imamo, jezero Čiče.

 

 

-Pri kraju je izbor izvođača za stazu koja će ići uz vukovinsko jezero i radar te koja će spojiti Vukovinu i Veliku Goricu tim putem. Ovdje će biti omogućen put, bez asfaltiranja, da uz jezero Čiče građani mogu provoditi svoje slobodno vrijeme i sigurno doći do jezera. Radimo na nekoliko frontova, jezero Čiče, Ježevo i Vukovinsko, kako bi se svaki Velikogoričanin pješačkom i biciklističkom stazom mogao obići tri jezera, navodi Ačkar.

Uređenje staze duge oko 900 metara bit će gotovo, prema planovima, kroz dva tjedna, a samom izgradnjom veliku korist imat će i ribiči koji će dobiti lakši pristup južnoj strani jezera.

Ognjen Cahun, predsjednik ŠRU Odra Velika Gorica, rekao je kako je ovo želja stara više od 30 godina te kako je zadovoljan što se napokon provodi u djelo.

-Osim što će to biti biciklistička staza, otvara se široka ponuda i ribolovnog turizma jer Velika Gorica je najbogatija vodama koje nastojimo zaštiti i sačuvati, a potom prenijeti i našoj trećoj generaciji, poručuje Cahun.

-Zahvaljujem gradonačelniku koji je obećao i ispunjava to, jer ovo priželjkujemo posljednjih 30 godina. Moram biti iskren ispočetka sam čak malo bio i skeptična u realizaciju ideje, ali velika mi je čast kao predsjedniku, u današnje vrijeme, reći da smo po prvi put dobili otvaranje ovog jezera za naše ribiče, dodaje Cahun i ističe kako će se nakon toga početi postavljati i otvarati ribičke pozicije. Istaknuo je i kako vjeruje da će se jezero uskoro otvoriti i za građane kako bi na jezeru mogli provoditi razne aktivnosti van svojeg radnog vremena.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime