FOTO/VIDEO Sumnja zagrebačke policije potvrdila se uhićenjem dvojice muškaraca i oduzimanjem gotovo 17 tona duhana

Kroz suradnju carinskih i policijskih službenika muškarci uhićeni, obavljena pretraga i zaustavljena daljnja prodaja na nezakonitom tržištu

287
Foto PU zagrebačka

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke, u suradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije i službenicima Carinske uprave, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakom i 54-godišnjakom zbog sumnje da su počinili kazneno djelo nedozvoljene trgovine.

Foto PU zagrebačka

Sumnja se da su za sada neutvrđenog dana, s ciljem da za sebe pribave protupravnu imovinsku korist, na nezakonitom tržištu kupili veliku količinu duhana u listu bez dokumentacije o porijeklu, a koji su potom pohranjivali u skladištu u Ulici Rudolfa Kolaka i prevozili kombi vozilima na razne lokacije radi daljnje prodaje na nezakonitom tržištu, navode iz Policijske uprave zagrebačke.

Sumnja o prodaji duhana potvrđena je u okvirima postupanja zagrebačke policije po problematici suzbijanja nedozvoljene trgovine duhanom.

Daljnji koraci poduzeti su kroz zajedničko postupanje policijskih i carinskih službenika koji su obavili provjeru skladišnog prostora, gdje su zatekli dvojicu muškaraca starosti 53 i 54 godine na samom utovaru duhana u kombi vozilo ispred tog prostora. U tom trenutku započelo je konkretno postupanje kroz njihovo uhićenje, pretragu skladišnog prostora, a ujedno i dvaju kombi vozila koja su se nalazila ispred skladišta.

Foto PU zagrebačka

Rezultat navedene pretrage je pronalazak 16.923 kg duhana u listu pakiranog u ukupno 140 kartonskih kutija te 0,5 kg sitno rezanog duhana pakiranog u 10 paketića, sve bez odgovarajućih markica Ministarstva financija, dodaju iz policije.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime