GČ Braće Radić u Velikoj Gorici pokazuje kako su interesi sugrađana cilj njihova djelovanja

274

U Velikoj Gorici Gradska četvrt Braće Radić pokazala je kako dobra praksa i interesi građana jesu i mogu biti važniji od politike. Gradonačelnik Krešimir Ačkar jutros je u četvrti obišao dvije lokacije koje ukazuju na iznimno dobru praksu i osluškivanje potreba građana.

Nastavno na ukazanu inicijativu GČ Braće Radić i građana, u Bonifačićevoj ulici gradi se novo parkiralište koje će imati znatno veći kapacitet. Parkiralište, s čak 22 nova parkirna mjesta, trebalo bi osvanuti u novom ruhu već krajem ovog tjedna, odnosno do 1. srpnja.

-Dobit ćemo ukupno 22 nova parkirna mjesta, a vrijednost radova je oko 200 tisuća kuna. Time će sugrađani konačno moći parkirati automobile na nova parkirna mjesta, kojih do sada nije bilo dovoljno, zbog čega su automobile ostavljali uz cestu, kazao je gradonačelnik Krešimir Ačkar u obilasku radova.

Predsjednik Vijeća gradske četvrti Josip Kolić također je poručio kako je ovo iznimno kvalitetna i korisna inicijativa te kako i sam može posvjedočiti da radovi svakim danom jako dobro i brzo napreduju.

-Dok nije pokrenuta inicijativa za izgradnjom novih parkirnih mjesta, stanari su svoje automobile parkirali bočno uz ulicu, na pješačkim prijelazima i pješačkim stazama, što je bilo nepropisno parkiranje, pojasnio je Kolić dosadašnju problematiku koja će uskoro biti eliminirana.

-Primaran cilj ovog projekta je sigurnost u prometu, odnosno da se maknu vozila koja smetaju na prometnicama, dodao je Kolić i podsjetio na postojeću potrebu i za obnovom drugih dionica, u Ulici kneza Porina te povećanjem parkirnih mjesta na dionici u blizini gradske toplane. Osvrnuo se i na trenutačne radove u Ulici Slavka Kolara, u blizini glazbene škole, gdje se planira novo prometno rješenje.

Osim novih parkirnih mjesta, četvrt je dobila i novo moderno igralište.

Riječ je o postavljanju nove anti stres moderne podloge koja doseže, ne samo europski, već svjetski standard.

-Ovo igralište već je dotrajalo zbog čega se javila potreba ne samo za obnovom već i za postavljanjem moderne podloge kako bi vodili računa o zdravlju mišića, ali naravno i o smanjenju potencijalnih ozljeda pri padu igrača, poručio je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Gradska četvrt Braća Radić iskazala je potrebu za obogaćenjem sadržaja ovog dijela grada novim koševima, novom podlogom, te na koncu, novim igralištem u globalu.

-Nadamo se da će ovakva igrališta ponajviše naše mlade izvući iz svojih domova, privući ih na betonac i igralište, a time i odmaknuti od poroka i izazova današnjice, dodao je gradonačelnik u obilasku igrališta.

Uz košarkaško igralište gradi se i podloga za stolni tenis, a u planu je i postavljanje fitness parka na otvorenom, kao i potencijalno malonogometno ili cageball igralište. Osim poticanja na aktivan i zdrav život, uz igralište su posađena i nova stabla kako bi se što više smanjila betonizacija i povećalo zelenilo u samom centru grada.

-Radimo na zelenilu koje je nužno potrebno u svim urbanim sredinama gdje je ekspanzija i izgradnja velika, a nadamo se da ćemo i dalje moći odgovarati na sve potrebe gradskih četvrti, pojasnio je gradonačelnik.

-Reakcije korisnika na podlogu su jako pozitivne. Svi znamo da Grad nosi status prijatelja djece, što se vidi i ovim ulaganjem u igralište, dodao je predsjednik Vijeća gradske četvrti Josip Kolić.

Povećanjem novoizgrađenih zgrada, u gradsku četvrt pristiže i useljava se sve više mladih obitelji s djecom kojima je potrebno osigurati raznolik sadržaj, ali i dovoljno mjesta u lokalnim vrtićima i školama.

U skorijoj budućnosti, kako je naveo i sam gradonačelnik, očekuje se instaliranje i drugih objekata kojima će se omogućiti igranje i drugih sportova, a tim projektima gradska četvrt nastavlja s dovođenjem novih sadržaja za mlade, djecu, ali i ostale, dodao je tako podpredsjednik GČ Braće Radić Tin Peternel.

 

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime