Glinjani na prijevremenim izborima 20. prosinca biraju gradonačelnika

685

Glinjani će na prijevremenim izborima 20. prosinca birati gradonačelnika i njegova zamjenika, pa izborne kandidature moraju u glinsko Gradsko izborno povjerenstvo (GIP) prispjeti najkasnije do ponoći, 3. prosinca, podsjeća Državno izborno povjerenstvo (DIP). Kandidature, neovisno predlaže li ih politička stranka, odnosno koalicija, ili birači, moraju pratiti potpisi, njih 250. Za financiranje kampanje kandidati moraju otvoriti poseban račun i to najkasnije s danom podnošenja kandidature.
U izbornoj promidžbi ne smiju potrošiti više od sto tisuća kuna.
Kao i kod drugih izbora, kandidati su obvezni izvještavati o troškovima i donacijama, u ovom slučaju glinsko Gradsko izborno povjerenstvo (GIP) kojemu zaključno s 12. prosinca trebaju dostaviti preliminarna finacijska izvješća.
U roku tri dana od dana objave pravovaljanih kandidatura, kandidati trebaju na svojim ili web stranicama stranke koja ih je predložila, ili u lokalnom tisku, objaviti okvirne podatke o vlastitim sredstvima koja misle utrošiti u kampanji.
Građani Gline izlaze na prijevremene izbore nakon što im je u rujnu iznenada i tragično stradao gradonačelnik Milan Bakšić (HSLS) koji je grad vodio od 2009.

VEZANE VIJESTI
Partneri na projektu „EYE – Engaging Young Entrepreneurs“ posjetili OŠ Glina

(Hina) xum ymć

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here