Kako bi se upoznao s tijekom radova na sanaciji vanjskih školskih sportskih terena, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić posjetio je 9. travnja Srednju školu Glina i izrazio zadovoljstvo tijekom radova. Istaknuo je kako, od povratka u grad nakon VRO Oluje i oslobađanja Gline, ovo igralište nije adekvatno održavano niti je u njega posebno ulagano.

„Sada su u tijeku radovi na obnovi sportskog školskog igrališta gdje će škola dobiti kvalitetne vanjske terene, nogometni tereni, tereni za tenis terena i košarkaško igralište, sve što je potrebno učenicima Srednje škole Glina. Vrijeme je postalo sve ljepše i sve je toplije i učenici  s nestrpljenjem čekaju da konačno dobiju vrlo kvalitetna igrališta. Ulaganja su gotovo 500 tisuća kuna, uz dodatnu opremu to će biti nekih skoro 850 tisuća kuna. U sklopu ovog projekta, za obnovu sportskih terena i dvorana od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije dobili smo blizu dva milijuna kuna. Ovdje je uloženo 850 tisuća, 350 tisuća je uloženo u obnovu školske sportske dvorane OŠ Mate Lovraka u Petrinji te su još obnovljena vanjska igrališta Osnovne škole Novska“, kazao je Žinić.

VEZANE VIJESTI
Sanacijom galdovačkog mosta dugoročno osiguran sigurniji promet

 

Ulaganjem u školske objekte, igrališta, školske kuhinje i opremu u školama učenicima nastoje osigurati što kvalitetnije uvjete, dodao je župan naglasivši kako su ulaganja u školstvo unazad nekoliko godina značajna.

„Želimo osigurati uvjete da se djeca, osim kvalitetne ishrane,  mogu i kvalitetno razvijati. Moramo osigurati da se naša djeca bave i tjelesnim vježbama i aktivnostima, da imaju sve potrebne uvjete jer želimo imati zdravu populaciju. To je nekakva naša misija, ali i misija svih ravnatelja osnovnih i srednjih škola. Znamo da uz pravilno vježbanje, a imamo dobar profesorski kadar, možemo puno postići i vjerujemo da je ovo jedan mali korak k tom cilju osiguravanja kvalitetnih uvjeta za stvaranje zdrave populacije“, zaključio je župan.

VEZANE VIJESTI
Ivo Žinić obišao prostor Dobrotvornog društva Merhamet - Crveni polumjesec u Sisku

Ravnateljica Srednje škole Glina Marija Margušić – Novosel uvjerena je kako će igralište biti kompletno uređeno do kraja ove školske godine na radost svih učenika koji će ga tako u nastavi moći koristiti od iduće, a u slobodno vrijeme već tijekom ljeta.

„Od srca hvala Sisačko-moslavačkoj županiji. Prošle godine su u našu školu uložena znatna sredstva. Nekih 650 tisuća kuna uloženo je u adaptaciju i sanaciju naših učionica, a kupljena je i nova, moderna i suvremena oprema. Naši učenici su vrlo uspješni na županijskim i državnim natjecanjima. Hvala Županiji što to prepoznaje, županu i pročelniku što se nikad ne ogluše na naše potrebe i potrebe naših učenika. Vrlo smo uzbuđeni i sretni što će školske godine 2018./2019. naša djeca moći trenirati i vježbati u puno boljim uvjetima. Imamo i školski sportski klub Banovac, vrlo smo aktivni u svim sportovima. Do sada nismo imali primjeren teren da bi se mogli prijavljivati na svaki školska sportska natjecanja u svim sportovima, a ova velika investicija će nam to svakako omogućiti“, istaknula je ravnateljica.

VEZANE VIJESTI
200 milijuna kuna ulaganja u SMŽ u sklopu projekta sustavne zaštite od poplava

Foto: www.smz.hr

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here