Godinama primali naknadu za prijevoz na temelju lažnog prebivališta

766

Zagrebački policajci kazneno su prijavili 58-godišnjaka i 34-godišnjaka zbog sumnje da su lažnim prijavljivanjem prebivališta prevarili poslodavca, koji im je na ime naknada  troškova za prijevoz od svibnja 2015. do listopada 2018. godine svakome isplatio oko 40.000 kuna.

“Sumnja se da je 58-godišnjak, s ciljem da si pribavi protupravnu imovinsku korist, temeljem izjave o ostvarivanju prava na naknadu troškova prijevoza, od svibnja 2015. godine do listopada 2018. godine ostvarivao naknadu troškova za prijevoz sa šireg područja Karlovca do Zagreba, iako je stanovao na području Zagreba. Lažnim prikazivanjem činjenica doveo je u zabludu poslodavca, medicinsku ustanovu, koji mu je isplaćivao naknadu za prijevoz. Na taj način je poslodavca oštetio za oko 40.000 kuna. Na isti način, sumnja se, isto kazneno djelo je počinio i 34-godišnjak, pričinivši štetu od oko 40.000 kuna”, javljaju iz pu zagrebačke.

VEZANE VIJESTI
Tijekom mise na Veliku Gospu ukrao novac!

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here