Gradonačelnik Dumbović reagirao na napise o migrantima, najavio kaznenu prijavu

1331

Gradonačelnik Grada Petrinje i zastupnik u Hrvatskom Saboru Darinko Dumbović objavio je priopćenje vezano uz učestale napise o dolascima migranata u Petrinju na društvenim mrežama:

Kao gradonačelnik Grada Petrinje u drugom mandatu i zastupnik u Hrvatskom Saboru , a posebno kao Petrinjac, koji više od dvadeset godina aktivno sudjelujem u političkom životu Petrinje izražavam svoju zgroženost i zabrinutost načinom komunikacije kao i objedama na moj račun, a koje je izvjesna Mira Šimić Markanović prezentirala objavom na svom fb profilu.
Na krajnje neciviliziran i zloban način dotična insinuira da upravo ja kao gradonačelnik, iza leđa Petrinjkama i Petrinjcima, dogovaram prihvat migranata u naselje Malu Goricu.
Svjesno i namjerno iskrivljujući istinu dotična iznosi niz laži i notornih neistina, s ciljem moje kompromitacije među sugrađanima, šireći strah i nesigurnost.

Jako je dobro poznato i dotičnoj , kao i njezinim suradnicima u ovoj “političkoj kuhinji”
(u kojoj vidim rukopis petrinjskog HDZ -a) da gradonačelnik nema nikakve ovlasti donositi bilo kakve odluke u ovakvim i sličnim slučajevima, već su one isključivo u ingerenciji Vlade Republike Hrvatske i nadležnog ministarstva, u ovom slučaju Ministarstva unutarnjih poslova.

Isto tako dotična pokazuje koliko je boli činjenica da sam se upravo ja, kao saborski zastupnik kroz saborsku proceduru zalagao za rješavanje stambenog pitanja Hrvata doseljenih iz BIH , što je u konačnici pozitivno riješeno.
A na ponovni pokušaj kompromitiranja projekata koji se provode u Petrinji u mom mandatu, neću više trošiti riječi. Ovo je jedinstven primjer kako se lažima, podmetanjem i prijetnjama pokušava zaustaviti napredak i razvoj sredine koja te prihvatila i u kojoj živiš.

Svjestan ozbiljnosti trenutka u kome se sve ovo događa, pozivam nadležne institucije da u skladu sa zakonskim procedurama poduzmu sve potrebne radnje kako bi se zaustavile i sankcionirale ovakve objave i istupi koji pozivaju na mržnju i linč. Podsjećam i na provalu u moju obiteljsku kuću prije 2 mjeseca, a čija istraga još nije dala rezultata.
Zalagao sam se i zalagat ću se i dalje da Petrinja bude siguran grad, u kome će se svi njegovi stanovnici osjećati zaštićeno, u kojem će mirno živjeti, raditi i odgajati svoju djecu.

Ovim putem najavljujem pokretanje kaznenog progona protiv imenovane zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela propisanog odredbom članka 325.st.1. Kaznenog zakona RH/11, obzirom je ista dovela u izuzetno uznemirujuću i osjetljivu situaciju ne samo mene osobno, instituciju Gradonačelnika već i sve građane Petrinje šireći lažne vijesti”, poručio je gradonačelnik Dumbović.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime