HDZ uputio otvoreno pismo gradonačelniku Dumboviću

305

Klub vijećnika HDZ-a Grada Petrinje osvrnuo se na aktualnu situaciju u gradu, a vezano uz Aglomeraciju te situaciju s vodovodnim cijevima, odnosno pitkom vodom.

Gradonačelniku Darinku Dumboviću uputili su otvoreno pismo koje prenosimo u cijelosti:

Uvaženi gradonačelniče, gospodine Dumboviću,

Grad Petrinja u potpunom je infrastrukturnom kolapsu. Radovi koji su u tijeku, u svezi aglomeracije, ali i izvan iste, izvode se apsolutno protivno svim mogućim strukama te odbacujemo svaku mogućnost za nastavak istih na dosadašnji način.

Trenutno smo u takvom stanju da nikakvo politikanstvo nije prihvatljivo, ali građani očekuju reakcije svojih predstavnika, ali i nadležnih osoba u Gradu.

Kao gradski vijećnici Hrvatske demokratske zajednice konstantno Vas upozoravamo kao gradonačelnika odnosno najodgovorniju osobu u Gradu Petrinji na nedopustivu situaciju u provedbi projekta, te smo također uputili dopise upozorenja svim relevantnim institucijama Republike Hrvatske i nadležnim inspekcijama.

U međuvremenu se dogodila i havarija s vodovodnim cijevima, pri čemu je šire područje centra grada ostalo bez vode, a još uvijek nije pitka te nas i to dovodi do zaključka o neprofesionalnom i nestručnom izvršavanju radova. Također, općenito je upitna kvaliteta vode koju svakodnevno konzumiramo. Tijekom nezgode, ali i prije iste, građani su slabo ili nikako obaviješteni o tijeku radova, usprkos tome što su u projektu predviđena znatna sredstva za tzv. vidljivost, što znači da bi građani o svemu trebali biti točno i na vrijeme obaviješteni.

Nadalje, iako svjesni kako gradonačelnik ne može znati sve detalje koji se događaju u svezi spomenutih radova, ipak smatramo kako nije moguće da ne vidite propuste koji se konstantno ponavljaju. Osim toga, sami ste u nekoliko navrata najavili praćenje izvođača “kao sjena” i održavanje redovitih sastanaka s istima, pa se pitamo zašto su izostali rezultati svega toga.

Zbog svega navedenog, smatramo Vas najodgovornijom osobom za sve što se događa na području Grada Petrinje te Vas pozivamo da svojim autoritetom reagirate i uvjetujete određene promjene u pristupu provedbe projekta i ostalih radova, jer ćemo u suprotnom biti prisiljeni poduzimati daljnje mjere u svrhu zaštite naših sugrađana odnosno njihovih života, zdravlja i imovine, koji su u ovom trenutku itekako ugroženi”, završio je svoje pismo predsjednik Kluba Mihael Jurić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here