Hrabra mama treba našu pomoć!

1825

Za Hrabru mamu ste čuli, nije trebala doživjeti Uskrs 2017., dapače nije trebala vidjeti ni svoje novorođeno dijete… No, Hrabra mama i dalje je s nama, ali treba pomoć!

“Ovaj Božić bit će tri godine otkako je oboljela, i iako više nije “ista” i dalje je inspiracija cijeloj Hrvatskoj kako se uz pozitivnu energiju i duh crne prognoze ipak mogu pobijediti… koliko i na koliko ne želim ni razmišljati, bitno da je tu, još uvijek prolazi svoju 50+ kemoterapiju, ali kosa je tu, osmijeh ne skida sa lica niti na kemoterapijama, optimizam ju ne napušta, ona je priča za cijeli život, a pogotovo u ove dane, dane zajedništva, obitelji i čuda jer ona je sve to…”, govori Dino, suprug Hrabre mame Ane Mari.

Ipak dodaje, Ana Mari treba pomoć. Lijekovi, vježbe, životni troškovi…sve se gomila.

“I dalje radim na 4 sata, bolovanja ne dolaze u obzir iako imam pravo i na to… Ali netko za obitelj mora skrbiti…”

Objavu supruga prenosimo u cijelosti:

Upalile su se, čitam, božićne lampice po gradovima ovih dana. To znači da se približava ono vrijeme kad će moje dječake netko pitati što žele za Božić.

Uvijek se pribojavam njihovog odgovora. Što bi, uopće, mogli poželjeti a da im Ana Mari i ja možemo ispuniti? Svoje zdravlje, čitav svoj život, već im je dala. I dala bi im opet, ali oni sada žele zdravu mamu. Onu koja njurga oko razbacanih igračaka, koja peče palačinke subotom i trči u vrtić s posla s kinder jajem u ruci. Te mame više nema. Ima mama koja se trudi, ulaže goleme napore da bude tu. Mama koja svakodnevno pije gomile lijekova. Pije ih, jer Želi živjeti i želi gledati svoje dečke sa prozora kako dolaze iz vrtića! Što bi još mogli poželjeti? Igračku možda? Naravno, djeca su.

Ne znam hoće li biti za igračke. Oni lijekovi, skupi su. Što ja želim? Želim da Ana Mari bude tu. Želim da našim dječacima ništa ne fali. Želim da se normalno smijemo, kukamo i plačemo kao normalna obitelj. Želim joj priuštiti najbolje liječenje. Želim da jedan dan ne moram birati između plaćanja računa, kupnje lijekova i hrane i kupnje igračaka za dečke.

Više od ičeg, želim njene dobre dane, nju kakva je bila nekad, dane bez napada i pipanja pulsa dali je jos sa nama, noci bez boli i dizanja na svaki njen uzdah. Odustao sam od skupih liječenja… Novca nema. Njen život nikome osim nama ne vrijedi dovoljno.

Pomoći obitelji možete na broj žiro računa otvoren u Zaba:

IBAN: HR6923600003118377632

SWIFT ZA UPLATE IZ INOZEMSTVA:ZABAHR2X,

NA IME DINO LJUTIĆ,  ADRESA ZAGREB, OPIS PLAĆANJA DONACIJA,

Poziv na broj 00 111

Foto: Dino Ljutić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here