Hrvači Petrinje treći na 1. turniru KUP-a Hrvatske

962

U Zagrebu je u subotu, 3. listopada 2015. održan 1. turnir KUP-a Hrvatske za seniore na kojemu je nastupilo 8 klubova s ukupno 42 hrvača. Ekipno prvo mjesto osvojili su hrvači Lokomotive iz Zagreba sa 34,50 osvojeih bodova , drugi su hrvači Vindije sa 29,50 bodova, a Petrinja je treća s osvojenih 22,50 bodova.
U kategoriji 66 kg Kristijan Šimatić i Vedran Mitrović osvojili su treća mjesta, u 71 kg Matej Marjanović bio je peti, u 80 kg Zvonimir Lavrić osvojio je prvo mjesto, u 85 kg  Ivan Barišić osvojio je treće mjesto , u 98 kg Vinko Kadećka osvojio je prvo dok je Tomislavu Lavriću pripalo drugo mjesto.
2. turnir održat će se u Petrinji 31. listopada 2015. s početkom u 10 h.

Na Prvenstvu Hrvatske za mlađe djevojčice i kadetkinje  i na prvenstvu za mlađe dječake slobodnim načinom hrvanja, najmlađe hrvačice i hrvači kluba  postigli su odlične rezultate.
U ženskoj konkurenciji  naslov državnih prvakinja osvojile su Veronika Dragaš u kategoriji 49 kg i Ela Lovreković u kategoriji 52 kg.
U konkurenciji mlađih dječaka Filip Mikulić osvojio je srebro u kategoriji 28 kg.

Najava  nastavka natjecanja u 1. HHL  Premijer ligI

11.10. 2015. – nedjelja  6. Kolo 1. HHL  HK Petrinja – HK Sesvete u 18,00 sati – Dvorana hrvačkog kluba Petrinja

18.10. 2015. SESVETSKI Kraljevec 7. Kolo  1. HHL HK Sesvetski Kraljevec – HK Petrinja

25.10.2015. –  nedjelja   8. Kolo 1. HHL  HK Petrinja – HK Vindija  u 18,00 sati – Dvorana hrvačkog kluba Petrinja

31.10.2015. – subota  2. turnir KUP-a  u 10,00 sati  Sportska dvorana Srednje škole Petrinja

1 HHL Premijer liga – liga za prvaka

Nastavak ligaškog natjecanja obilježilo je odustajanje Hrvatskog Dragovoljca od daljnjeg natjecanja.

U ljetnom prelaznom roku klubovi su se dodatno ojačali novim pojačanjima.  Vindija je dovela  reprezentativca Božu Starčevića a uz prije dovedenog Marka Košćevića očito namjeravaju zadržati vodeću poziciju u ligaškom natjecanju .  Sesvetski Kraljevec je u ovoj godini produžio suradnju sa reprezentativcima braćom Žugaj i Janečićem a trenutno su drugoplasirana ekipe lige s bodom zaostatka za vodećom Vindijom.
Značajno pojačanje Sesveta je  reprezentativac Dominik Etlinger koji će uz prije dovedenog Ivana Lizatovića održati Sesvete u konkurenciji za naslov prvaka. Sesvete su trećeplasirana ekipa i zaostaju bod za Kraljevcem i 2 boda za Vindijom.

Hrvači Petrinje u nastavak natjecanja ulaze sa četvrte pozicije. Trener Pereković nije mogao računati na sve hrvače iz prošlogodišnjeg sastava što je uveliko umanjilo izglede za ponavljanjem prošlogodišnjeg rezultata. Usprkos problemima s hrvačima uprava se nije odlučila za dovođenjem pojačanja, isto kao i prethodnih godina. Kako se odlijepiti sa začelja tablice bit će veliko pitanje i pravi izazov za hrvače i trenera Petrinje u nastavku ovog prestižnog hrvačkog natjecanja.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here