I Galdovo je dio Siska!

Predstavnici HNS - liberalni demokrati, podružnice Sisak, održali su konferenciju za novinare pod nazivom "Deurbanizacija gradske četvrti Galdovo"

959

Predstavnici HNS – liberalni demokrati, podružnice Sisak, održali su konferenciju za novinare pod nazivom “Deurbanizacija gradske četvrti Galdovo”. Galdovo ima oko 6.500 stanovnika, društveni dom, ambulantu, osnovnu školu, ljekarnu, obećanje o izgradnji dječjeg vrtića, ali kroz naselje prolazi i vrlo prometna državna cesta D36, koja izaziva problematiku lokalnog stanovništva, naglasila je predsjednica HNS-a Sisak i županijska vijećnica HNS-a Adelina Ivković: “Svjedoci smo brojnih informacija o prometnim nesrećama, o stradavanju biciklista, a zašto se to događa? Ova gradska četvrt nema biciklističku stazu, nogostup je devastiran i to dovodi maksimalno do ugroze stanovnika ove četvrti. Na izlazu iz Poljske ulice trava je izuzetno visoka i rekla bih da od ljetos nije košena trava i vozači koji dolaze iz donjeg dijela ne vide djecu koja izlaze iz Poljske ulice koja također nema nogostup.”

VEZANE VIJESTI
Dijelovi Petrinje, Mošćenice, Sunje i Malog Budaševa u ponedjeljak bez struje

Samo su u proteklih mjesec dana nastradala dva biciklista, a početkom godine jedan je poginuo. Početkom sportske sezone sve veći broj djece koristi bicikle, a samo je jedno autobusno stajalište u naselju natkriveno, podvukla je Ivković. Politička tajnica stranke Marija Kranjčec rođena je Galdovčanka i skrenula je pozornost na još jedan problem: “Kao što možete vidjeti u Galdovačkoj ulici rasvjeta je postavljena samo s jedne strane. Problem je u tome što su to LED lampe i noću se ništa ne vidi kao da vozite bez rasvjete.”

VEZANE VIJESTI
HNS SISAK: "Tražimo nastavak industrijske proizvodnje u sisačkoj rafineriji i zadržavanje što većeg broja zaposlenih"

Ivković je pozvala odgovorne službe Grada da krenu s planiranjem izgradnje novog nogostupa i biciklističkih staza te da se održi obećanje o izgradnji dječjeg vrtića.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here