INAUGURACIJA Policija objavila sigurnosna pravila

665

Povodom svečane inauguracije izabrane predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u subotu 14. i nedjelju 15. veljače bit će uspostavljena posebna privremena regulacija prometa, a vrijediti će posebna pravila sigurnosti za građane i goste inaguracije, objavila je u petak zagrebačka Policijska uprava (PUZ).

Policija će provoditi opsežne mjere sigurnosti u pogledu vozila i osoba koje dolaze na prostor Gornjeg grada. Moli građane koji se budu kretali prema mjestu održavanja svečane inauguracije da se strogo pridržavaju ograničenja i zabrana i poštuju upute policijskih službenika i organizatora.

Zabrana zaustavljanja i parkiranja za sva vozila vrijediti će u svim ulicama i trgovima na području Gornjeg grada (od Ilirskog trga do Mesničke ulice) od subote 14. veljače od 20 sati do nedjelje 15. veljače do 17 sati.

Također, zabrana parkiranja i zaustavljanja vrijedit će u Pierottievoj i Ulici Izidora Kršnjavoga od Kačićeve do Savske, Savskoj cesti, Rooseveltovom trgu, Jukićevoj ulici od Savske do Kačićeve i Kačićevoj ulici od Jukićeve do Kršnjavoga od subote 14. veljače od 8 sati do nedjelje 15. veljače do 19 sati.

PUZ navodi da su radi što bolje obaviještenosti građana u vezi s navedenim zabranama i ograničenjima izrađene tiskane obavijesti koje će u suradnji s gradskim službama biti distribuirane na mjestima zabrana odnosno ograničenja.

Zabrana prometa za sva vozila osim za vozila s akreditacijom vrijediti će u Ćirilometodskoj, Kuševićevoj i Vitezovićevoj ulici u subotu 14. veljače od 7 do 15 sati, te u Pierottievoj ulici od subote 14. veljače od 8 sati do nedjelje 15. veljače godine do 17 sati. Takva zabrana vrijediti će u svim ulicama i trgovima na području Gornjeg grada, Mesničkoj i Streljačkoj ulici u nedjelju 15. veljače od 6 do 17 sati te ulicom Tuškanac od Nazorove do Streljačke, osim za vozila s rezervacijom parkirališta u garaži “Tuškanac”.

Za vrijeme prolaska kolone vozila sa štićenim osobama i visokim uzvanicima iz drugih država u subotu i nedjelju 14. i 15. veljače dolazit će do povremenog i kratkotrajnog zaustavljanja prometa na relaciji Zračna luka Zagreb – centar grada – Gornji grad te na relaciji hotel “Westin” – Trg Sv. Marka pa stoga apeliramo da se u tom vremenu za promet koriste alternativnim prometnim pravcima, naglašava PUZ.

Zagrebačka policija propisala je i način dolaska građana i stanara na područje Gornjeg grada tako da će oni koji imaju namjeru prisustvovati inauguraciji, kao i stanarima na području Gornjeg grada, u nedjelju 15. veljače od 6 do 17 sati moći doći na Gornji Grad isključivo pješice Strossmayerovim šetalištem ili Radićevom ulicom preko Zakmardijevih stuba ili kroz Kamenita vrata.

Zbog ograničenih prostornih kapaciteta policija preporučuje građanima dolazak najkasnije do 10,30 sati.

(Hina)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime