INAUGURACIJA Policija objavila sigurnosna pravila

482

Povodom svečane inauguracije izabrane predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u subotu 14. i nedjelju 15. veljače bit će uspostavljena posebna privremena regulacija prometa, a vrijediti će posebna pravila sigurnosti za građane i goste inaguracije, objavila je u petak zagrebačka Policijska uprava (PUZ).

Policija će provoditi opsežne mjere sigurnosti u pogledu vozila i osoba koje dolaze na prostor Gornjeg grada. Moli građane koji se budu kretali prema mjestu održavanja svečane inauguracije da se strogo pridržavaju ograničenja i zabrana i poštuju upute policijskih službenika i organizatora.

Zabrana zaustavljanja i parkiranja za sva vozila vrijediti će u svim ulicama i trgovima na području Gornjeg grada (od Ilirskog trga do Mesničke ulice) od subote 14. veljače od 20 sati do nedjelje 15. veljače do 17 sati.

VEZANE VIJESTI
VIDEO/FOTO Tisuće medicinskih sestara prosvjeduje na Markovom trgu: traže bolje uvjete

Također, zabrana parkiranja i zaustavljanja vrijedit će u Pierottievoj i Ulici Izidora Kršnjavoga od Kačićeve do Savske, Savskoj cesti, Rooseveltovom trgu, Jukićevoj ulici od Savske do Kačićeve i Kačićevoj ulici od Jukićeve do Kršnjavoga od subote 14. veljače od 8 sati do nedjelje 15. veljače do 19 sati.

PUZ navodi da su radi što bolje obaviještenosti građana u vezi s navedenim zabranama i ograničenjima izrađene tiskane obavijesti koje će u suradnji s gradskim službama biti distribuirane na mjestima zabrana odnosno ograničenja.

Zabrana prometa za sva vozila osim za vozila s akreditacijom vrijediti će u Ćirilometodskoj, Kuševićevoj i Vitezovićevoj ulici u subotu 14. veljače od 7 do 15 sati, te u Pierottievoj ulici od subote 14. veljače od 8 sati do nedjelje 15. veljače godine do 17 sati. Takva zabrana vrijediti će u svim ulicama i trgovima na području Gornjeg grada, Mesničkoj i Streljačkoj ulici u nedjelju 15. veljače od 6 do 17 sati te ulicom Tuškanac od Nazorove do Streljačke, osim za vozila s rezervacijom parkirališta u garaži “Tuškanac”.

VEZANE VIJESTI
18-godišnjak uhvaćen s velikom količinom droge

Za vrijeme prolaska kolone vozila sa štićenim osobama i visokim uzvanicima iz drugih država u subotu i nedjelju 14. i 15. veljače dolazit će do povremenog i kratkotrajnog zaustavljanja prometa na relaciji Zračna luka Zagreb – centar grada – Gornji grad te na relaciji hotel “Westin” – Trg Sv. Marka pa stoga apeliramo da se u tom vremenu za promet koriste alternativnim prometnim pravcima, naglašava PUZ.

Zagrebačka policija propisala je i način dolaska građana i stanara na područje Gornjeg grada tako da će oni koji imaju namjeru prisustvovati inauguraciji, kao i stanarima na području Gornjeg grada, u nedjelju 15. veljače od 6 do 17 sati moći doći na Gornji Grad isključivo pješice Strossmayerovim šetalištem ili Radićevom ulicom preko Zakmardijevih stuba ili kroz Kamenita vrata.

VEZANE VIJESTI
VIDEO: Nevjerojatno glup kradljivac!

Zbog ograničenih prostornih kapaciteta policija preporučuje građanima dolazak najkasnije do 10,30 sati.

(Hina)

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here