Ispovijest oca pretučenog vojnika: “Izašli iz auta i viknuli: kolji majku im j***mo ustašku!”

33604

Prošla su gotovo dva tjedna od pokušaja ubojstva dvojice 22-godišnjaka u Petrinji. Mladići se oporavljaju, no otac jednog od dvojice mladića- Tihomir Sučec poručuje kako nije zadovoljan što je ovaj šokantan događaj brzo zaboravljen, a posebice time što se o napadu tek šturo izvijestilo. Zna, kaže, tko je napao njegova sina.

Privatna arhiva Tihomir Sučec

Podsjetimo, 18. listopada u ranim jutarnjim satima u Sisačkoj ulici u Petrinji došlo je do pokušaja ubojstva dvojice mladića i to uporabom podesnog predmeta, priopćeno je iz PU sisačko-moslavačke. Izbodenim mladićima pomoć je pružena u sisačkoj Općoj bolnici, gdje su im okvalificirane teške tjelesne ozljede.

Policija je kasnije kratko izvijestila kako je uhitila četvoricu muškaraca u dobi od 18 do 53 godine koji se dovode u vezu s pokušajem ubojstva.

Privatna arhiva Tihomir Sučec

Otac: “Romi su izašli iz auta i viknuli: kolji majku im j***mo ustašku!”

Otac pretučenog i izbodenog mladića Matije Sučeca, Tihomir Sučec, inače bivši pripadnik specijalne jedinice OSA, ispričao nam je kako je došlo do pokušaja ubojstva njegova sina i prijatelja:

“U ranim jutarnjim satima primio sam poziv sina Matije koji je zapomagao i rekao da leži u krvi nasred ceste u Petrinji”, započinje mučnu priču otac koji je kroz 10 minuta došao na mjesto događaja paralelno uz hitnu pomoć.

“Vidjeti sina u lokvi krvi je slika koju nikako ne mogu izbrisati iz glave. Sin je bio doslovce neprepoznatljiv od udaraca po sebi. Ostavljen je da leži na cesti da ga pregazi automobil”, prisjeća se otac vojnika. Sin je bio pri svijesti i ocu ispričao što se dogodilo.

“Išli su iz grada i stali uz cestu obaviti malu nuždu, odjednom im je prišao automobil iz kojeg su izašli muškarci, svi su bili Romi i uzviknuli su: kolji majku im je***o ustašku. Sin je udaren nekim velikim ključem mehaničkim u glavu i izboden u bočni dio trbuha s nožem i šarafcigerom dok je drugi dečko ranjen nožem u trbuh”, priča otac.

Matija Sučec

Dečki se srećom oporavljaju, a kako je sve izgledalo potvrđuju slike koje nam je proslijedio otac Tihomir.

Privatna arhiva Tihomir Sučec

Dosta je!

Otac mladića je za Z1 televiziju i emisiju Bujica poručio kako je razočaran medijskom šutnjom o napadačima s kojima, kaže, i inače imaju puno problema u Petrinji.

“Žive od socijale, a voze dobre aute i dobro žive. Želio bih da hrvatska javnost zna, da tome više dođe kraj”, rekao je Sučec dodavši kako im Romi ulaze u dvorišta i šume, kradu drva, a nitko ništa ne poduzima. “Mislim da bi bilo dosta!”, poručuje.

3 KOMENTARI

  1. Gospodine Tihomire, kao i veći dio našeg naroda, kolateralna ste žrtva političkih trendova da se Romima mora dozoliti asimilacija u društvo, što pojedinici među njima koriste, ne samo da žive dobro od nerada, nego i da se izvuku iz ovakvih teških kaznenih dijela. Sramota je što policija, novinari i za njima i cijela javnost šuti o tome, jer sutra se to može dogoditi i drugima i njihovoj djeci.
    Nemam ništa protiv Roma, ali ovakvi pojedicni koji se ovako ponašaju nemamju pravo na nikakve olakšavajuće okolnosti, bilo koje da su narodnosti.
    Društvo u cjelini prije svega treba gledati u svakom čovjeku koliko je on human, i ne dozvoljavati da se položaj većine Roma iskorištava za iživljavanje pojedinaca.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime