Izložba fotografija „Baština Banovine u očima novinara“

Izložba se može pogledati u Interpretacijskom centru baštine Banovine do 29. svibnja ove godine

1028

U sklopu projekta „Baština Banovine u očima novinara“ Ogranka Sisačko-moslavačke županije Hrvatskog novinarskog društva, u Interpretacijskom centru baštine Banovine otvorena je istoimena izložba „Baština Banovine u očima novinara“. Izložba obiluje fotografija s područja Banovine, događanjima, ali i brojnim prirodnim motivima. „Imamo tu slike iz Petrinje, Gline, Topuskog, Hrvatske Kostajnice, Dvora, nekakve manifestacije koje su već ovdje godinama tradicija, neke nove stvari koje se pojavljuju, samu prirodu gdje niti nema čovjeka niti aktivnosti, a slika je predivna sama po sebi“, istaknula je prigodom otvorenja izložbe ravnateljica ove kulturne ustanove Martina Mladenović.

Izložbu je prigodnim riječima otvorio i Igor Ahmetović, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva, ogranak Sisačko-moslavačke županije koji je naglasio kako su radovi na izložbi radovi novinari nastali na radnim zadacima tijekom godina.
„Izložba je obuhvatila sve ono bitno i važno što je bilo potrebno reći. Ja vas pozivam da pogledate izložbu, neka mjesta koje ste i obišli i vidjeli ste ih, ovo je samo, da tako kažemo, druga percepcija kroz objektiv fotoaparata“, kazao je Ahmetović.

Izložba je realizirana zahvaljujući Foto galeriji Siscia Obscura, a u Interpretacijskom centru baštine Banovine ostaje postavljena sve do 29. svibnja ove godine.

Izvor: ICBB

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime