Javnost opravdava čin trostrukog ubojice iz Splita –BRANIO JE SVOJU OBITELJ!

2467

Motiv trostrukog ubojstva u Splitu navodno je droga i osveta. Osumnjičeni za ubojstvo Filip Zavadlav (25) navodno se na svoj čin odlučio jer su mu lokalni dileri maltretirali brata koji je i sam ovisnik o drogi. Naime, problem je ustvari puno kompleksniji u samoj obitelji Zavadlov, gdje oba brata od ubojice imaju ozbiljan problem sa ovisnošću. Jedan od njih svoje probleme sa drogom pokušava riješiti u komuni u Crnoj gori.

Navodno je Filip Zavadlav u ubojiti pohod krenuo jer su on i njegova obitelj bili žrtve maltretiranja dilera zbog duga njegovog brata, koji je ovisnik o drogama.

FB screenshot

Filip je završio fakultet, bavio se sportom  i odlučio se odseliti od svoje obitelji kako bi postao samostalan . Otišao je raditi na brod i pokušao je živjeti normalno iako je njegova obitelj bila izvor problema. Njega i dvojicu braće ovisnika majka je napustila, otac im je također narkoman, a on je pokušao od svega pobjeći, otišao je u podstanare i raditi na brod no očito je od svega  „pukao“.

FB screenshot

No, iako je trostruko ubojstvo težak zločin i sam način na koji je izvršen, Filip Zavadlov nije pretjerano osuđen od strane javnosti, ako je suditi po komentarima na društvenim  mrežama i grupi podrške, veliki brojHrvata opravdava ovaj čin kao „neka je uzeo stvar u svoje ruke kada neće policija“.

Na fejsu postoji i grupa Pravda za Filipa gdje ima oko 12.000 članova trenutno koji se ne libe financijski i pravno pomoći Filipu. Oni smatraju da je on heroj a ne zločinac jer je stao na kraj onima koji su prijetnjama i kamatarenjem maltretirali njegovog brata.

Vjeruju da je sustav zakazao i da Filip nije imao drugog izbora neko „uzeti stvar u svoje ruke“.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime