Karlovac: humanitarni koncert za spašavanje života 28-godišnjeg Ivice Boljara

567

U petak će se pod pokroviteljstvom grada Karlovca i u organizaciji Udruge “Novi život” održati humanitarni koncert za prikupljanje novca za liječenje 28-godišnjeg Ivice Boljara.

Udruga je pozvala građane Hrvatske da koliko mogu uplate na žiroračun u Karlovačkoj banci broj: IBAN HR52 24 0000 815 102 34801.

Udruga osnovana prije dva mjeseca, dosad je prikupila 77.155 kuna, za operaciju je bilo dovoljno 39.000 eura, a sada se, jer se stanje pogoršalo te je zadnji čas za spašavanje mladićeva života, čeka novi i viši predračun iz Beča.

Članovi te udruge Marijan Buturajac i Ivan Mandić predočili su novinarima dokumente iz kojih se vidi da je Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje 14. prosinca 2014., po satrom predračunu, Boljaru odobrio najviše 21 dan liječenja u Beču.

“Jučer se Ivica vratio iz Beča shrvan lošim vjestima jer se bolest znatno proširila. Udruga nastavlja organizirati koncerte i druge akcije zato što Ivicu, osim zahtjevne operacije, čeka i dugotrajno liječenje. Vremena više nema, a HZZO i društvo su se pokazali tromima”, rekao je Mandić.

Na pitanje novinara znači li to da da se stanje pogoršalo zato što Ivica nije pravodobno otišao na operaciju, Mandić je odgovorio da su svi u toj udruzi ogorčeni jer se pokazalo da bi Ivica, da je bio operiran kad je dobio prvi ili drugi termin, sada bio zdrav i na nogama, što mu je jamčio dr. Kotz. Sada je stanje takvo da je pitanje hoće li podnijeti operaciju. Ako je podnese, čeka ga kemoterapija i liječnici su mu otvoreno rekli da će nakon operacije biti vezan za invalidska kolica, rekao je.

Udruga će u petak, 30. siječnja organizirati veliki koncert na karlovačkom Trgu bana Josipa Jelačića sa sedam glazbenih skupina i Ivanom Zakom. Bit će tombola po cijeni od 30 kuna.

“Molimo i poduzetnike da uplate novac na taj račun te da nam žurno dostave robu ili bonove za svoje usluge pogodne za tombolu, a mi ćemo je prodavati za trideset kuna. Kad bi svaki Karlovčanin kupio jednu tombolu, a svaka nešto nosi, prikupilo bi se mnogo novca”, rekao je Buturajac.

Dodao je kako se rado i često sjeti da je sudjelovao u vrlo uspješnoj humanitarnoj akciji “Nitko kao Nikol” za ozdravljenje djevojčice Nikoline, koja je također imala rak na zdjelici, a operirali su je liječnici koji pripremaju operaciju za Ivicu, te kako se nada da će biti spašen još jedan mladi život.

Žiroračun u Karlovačkoj banci: IBAN HR52 24 0000 815 102 34801.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime