Koju vrstu obuće muškarci u Hrvatskoj najčešće biraju?

770

Muškarci u Hrvatskoj, kada je u pitanju obuća, dijele se u dvije vrlo široke kategorije: oni koji više vole sportsku obuću i oni koji više vole klasične cipele. O tome kakvu obuću odabrati prema godišnjem dobu i vremenskim prilikama, čitajte u nastavku.

Tenisice ili cipele?

Jedan dio muškaraca cijele godine nosi sportsku obuću, uglavnom tenisice, i vrlo ih je teško nagovoriti da isprobaju nešto drugo. Drugi pak dio više voli klasične cipele i čizme, i jasno im je da se obuća bira prema godišnjem dobu i vremenskim (ne)prilikama.

Što muškarci u Hrvatskoj biraju?

Kada je vrijeme hladno i pada kiša ili snijeg, jako se puno muškaraca odlučuje za muške čizme. Ne kaže se bez razloga da čizma glavu čuva, i oni to vrlo dobro znaju. Kvalitetne čizme osiguravaju udobnost i toplinu tijekom cijelog razdoblja nošenja, ali i lijep i uređen izgled.

Na raspolaganju su niske i visoke čizme, one s vezicama ili bez njih, u mnoštvu različitih boja. Čak i oni koji više od svega vole tenisice, pronaći će modele čizmi koji izgledom podsjećaju na tenisice, ali ipak imaju sve kvalitete koje trebaju imati čizme, zahvaljujući čemu će stopalima biti toplo. Kada je vrijeme kišovito ili kada pada snijeg, tj. kada je voda u pitanju, čizme je potrebno nakon svakog izlaganja vodi zaštititi sprejom za impregnaciju kako biste osigurali da će vam duže trajati i da se neće uništiti, ali i da će i dalje izgledati lijepo i novo kao i prvog dana.

Ako tražite muške čizme u kojima ćete moći obavljati fizičke poslove i zahtjevnije aktivnosti, potražite robusnije modele s debelim, čvrstim i izdržljivim potplatom, koje će s lakoćom izdržati sve napore, a u slučaju da su vam potrebne čizme koje ćete uglavnom koristiti za odlazak u ured ili na neko drugo službeno mjesto, tada potražite elegantniji model koji tada može imati tanji i ravniji potplat.

S druge pak strane, jako je puno onih koji više od ičega vole tenisice, ali u zimskim je uvjetima bolje odabrati toplije modele, jer ni tenisice za toplo i hladno doba godine nisu iste.

muške čizme

A kada je toplo?

Čak i najzagriženiji ljubitelji tenisica vrlo često pokleknu pred ljetnom vrućinom i odlučuju se za natikače. Muške su natikače https://www.ecipele.hr/muska-obuca/sandale-i-natikace/natikace.html dostupne u zbilja mnogo različitih varijanti, od kožnih i elegantnijih modela do onih napravljenih od umjetnih materijala, sličnog gumi, zahvaljujući čemu svatko može za sebe pronaći nešto što mu se sviđa, ali i što odgovara njegovom modnom izričaju.

Natikače napravljene od umjetnih materijala vrlo su jednostavne za održavanje i ne zahtijevaju gotovo nikakvu posebnu brigu, a najbolje je što se mogu koristiti i kada ste na kupanju na moru, rijeci i bazenima jer materijal dobro podnosi vodu. Isto tako, kada se smoče, vrlo će se brzo osušiti i opet izgledati kao potpuno nove.

Odabirom kvalitetnih natikača osigurat ćete si mir nekoliko sezona, jer su izdržljivije od nekvalitetnih, a i iznošenost neće uopće biti problem.

Kožne su pak natikače elegantniji izbor, primjereniji za odlazak u šetnju ili na lijepu večeru kada je vruće.

U svakom slučaju, obuću uvijek treba odabrati prema tome za što će vam taj služiti, ali, naravno, i prema tome kakve su vremenske (ne)prilike. Rijetko tko će se odlučiti za zimske čizme usred ljeta, isto tako, malo tko će odabrati natikače kada pada snijeg.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime