SMŽ Proračun sadrži sve elemente za normalan razvoj i funkcioniranje

Konsolidirani ukupni proračun iznosi 1.298.000.000 kuna

349

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić odžao je u prostoru sisačkog Hotela Panonija Javnu prezentaciju Proračuna Sisačko-moslavačke županije za 2021. godinu.

Obzirom na okolnosti vezane uz pandemiju koronavirusa, na Javnoj prezentaciji bili su prisutni samo neki od dionika Proračuna, no svima koji su htjeli, Proračun je bio stavljen na javni uvid. U Prijedlogu Proračuna sadržani su svi elementi za normalni razvoj i funkcioniranje Sisačko-moslavačke županije, naglasio je Žinić: “Ovaj proračun, bez obzira na smanjeni priliv u ovoj godini, sličan je po iznosu i prihodima. Ukupni prihodi i izdaci u odnosu na prošlu godinu su 50-ak milijuna veći. Konsolidirani ukupni proračun iznosi 1.298.000.000 kuna. Najveći dio otpada na zdravstvo i socijalnu skrbu, gotovo 65% Proračuna. Blizu 30% otpada na školstvo i obrazovanje. Vjerujem da je to nastavak dobrog kontinuiteta i politike da ulažemo svake godine u školstvo, mlade i nove projekte.”

Dobar dio sredstava ide u gospodarstvo, a minusi u Proračunu odnose se na predfinanciranje i sufinanciranje projekata iz fondova EU, nastavio je župan: “Tako da smo u ovoj godini pokrenuli i jedan kredit za te projekte u iznosu 80 milijuna kuna, a do kraja godine imat ćemo kratkoročni kredit na godinu dana od 25 milijuna kuna. Time ćemo zatvoriti ovu godinu na jedan kvalitetan način, riješiti i neka dugovanja koja imamo i krećemo sljedeće godine od nule. Očekujemo da neće biti veći pad proizvodnje i zapošljavanja te je proračun sukladno novonastalim uvjetima prilagođen.”

Vjerujem da će Proračun zadovoljiti socijalne potrebe naših stanovnika, a kod stavke hrvatskih branitelja nisu smanjivane pozicije i nadam se da ćemo nakon odobrenog cjepiva moći normalno poslovati, zaključio je Žinić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime