Komarevo se prisjetilo sveopćeg napada agresora od prije 30 godina

Tog dana 27 civila je teško ranjeno, a troje je poginulo

189

U nedjelju, 3. listopada je u Komarevu obilježena obljetnica pogibije i stradanja mještana Komareva.

Obilježavanje je započelo paljenjem svijeća na grobu Mate Barića, a nastavljeno paljenjem svijeća kod spomen-obilježja hrvatskim braniteljima.

Predsjednik UHDDR-a Mato Barić Komarevo Vlado Brodarac istaknuo je da je riječ o obilježavanju velike tragedije.

Tog 3. listopada, smrtno je stradao naš zapovjednik komarevačke satnije Mato Barić, podsjetio je Brodarac.

“Na današnji dan prije 30 godina u ranim jutarnjim satima započeo je veliki zračni, topovski i pješački napad na samo mjesto Komarevo. Zrakoplovima su napadali civilne objekte u kojima su sami civili pretežno teško stradali. Tog dana 27 je teško ranjeno i troje poginulo, među kojima i Kata Marković koja je živa nažalost gorila u kući, a mi joj nismo mogli pomoći. Gledali smo to zlo, tu nehumanost od strane agresora, koji je tog dana gađao civilne ciljeve.”

Obilježavanju je nazočio i župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak koji je istaknuo da ove godine obilježavamo 30. obljetnice važnih događaja iz vremena Domovinskog rata:

“Nažalost, na današnji dan prije 30 godina stradali su mještani Komareva u jakom napadu neprijateljske vojske. Stradao je i jedan od zapovjednika 57. Samostalnog bataljuna Marijan Celjak Mato Barić koji je teško ranjen na današnji dan, a od posljednica ranjavanja je preminuo. Važno je prisjećati se važnih događaja iz vremena Domovinskog rata, važno je njegovati uspomene na hrvatske branitelje, na junake koji su nam omogućili slobodu.”

Svetu misu za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje u zamjenskom prostoru crkve Svete Katarine služio je župnik Mirko Režek.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime