LEDENI VJETAR Ledena kraljica torti

1867

Postoji više verzija pripreme ove osvježavajuće ledene slastice, a naša Mateja za Vas je ovu jednostavnu i neodoljivo ukusnu kraljicu torti pripremila na svoj način.

Potrebno:

Za kore (od ove smjese ispadnu 3 kore promjera cca 25 cm):

-10 bjelanjaka

baner monitor 728x90

-300 g šećera

-1 jušna žlica octa

Krema:

-10 žumanjaka

-1 prah pudinga od vanilije

-3 vanilin šećera

-4 jušne žlice glatkog brašna

-7 jušnih žlica šećera

-1/2 l mlijeka

-250 g maslaca/margarina

Šlag:

-Dolcela šlag krema s okusom vanilije (45 g)

-200 ml hladnog mlijeka

Dekoracija:

-voće po želji ( u video receptu korištene banane, kiwi, šumsko voće (smrznuto), jagode te breskve (kompot)

PRIPREMA:

Kore:

  1. 10 bjelanjaka izmiksati u snijeg (cca 6 min miksanja), potom umiješati šećer i ocat i miksati još cca 2 minute, odnosno dok se šećer ne otopi u smjesi.
  2. Smjesu podijeliti na 3 jednaka dijela.
  3. Na pek papir iscrtati željeni oblik i veličinu kore, potom nanijeti smjesu ( uzmite u obzir da će tijekom sušenja u pećnici kora ‘narasti’ i malo se raširiti).
  4. Smjesu potom staviti da se peće, točnije, suši u pećnici zagrijanoj na 150 C oko 50 minuta (dok ne dobije lagano zlatnu boju)
  5. Koru izvaditi i ostaviti da se ohladi, potom ispeći preostale 2 kore.

– Svaku od 3 kore pecite posebno. Ostavite kore na pek papiru dok se ne ohlade, potom pek papir pažljivo odstranite jer su kore osjetljive na pucanje.

Krema:

  1. Žumanjke, puding, vanilin šećer, brašno i šećer kratko izmiksati, potom pažljivo umiješati u pola litre prokuhanog mlijeka. Kuhati uz stalno miješanje cca 2 minute (važno je stalno miješati kako se ne bi stvorile grudice).
  2. U ohlađenu kremu dodati maslac, pa miksati cca 1 minutu, odnosno dok se svi sastojci ne povežu u jednoliku masu.

Šlag:

  1. U hladno mlijeko umiješati prah šlaga, pa miksati cca 6 minuta.

Dekoracija:

Osim voća, za ukrašavanje možete koristiti i vlastite ukusne čokoladne dekoracije.

Potrebno je samo rastopiti čokoladu za kuhanje i iscrtati željeni oblik ili ispisati slova na pek papir i ubaciti u hladnjak na cca sat vremena.

POSTUPAK:

Kora-krema-voće-šlag-kora-krema-voće-šlag-kora-šlag-dekoracija

  • Na prvu koru nanijeti kremu, potom naslagati voće. Uzeti drugu koru i dio koji će ‘poklopiti’ prvu koru premazati šlagom. Ponoviti postupak i sa trećom korom.

Tortu ohladiti i servirati s ljubavlju. U slast!

 

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here