LIPOVLJANI Svečanost školskog sporta Sisačko-moslavačke županije

Uručene su nagrade najuspješnijim školskim sportskim društvima

201
Foto: Sisačko-moslavačka županija

Župan Ivan Celjak je u četvrtak, 29. rujna 2022. godine, zajedno s predsjednikom Zajednice sportskih udruga i saveza SMŽ Markom Badrićem, u prostoru Osnovne škole Josipa Kozarca u Lipovljanima nazočio Svečanosti školskog sporta SMŽ.

Foto: Sisačko-moslavačka županija

Na ovoj svečanosti, koju je organizirao županijski Školski sportski savez, na čelu s predsjednikom Josipom Šimunovićem, uručene su nagrade najuspješnijim školskim sportskim društvima za školsku godinu 2021./2022. Kod srednjoškolaca je prvo mjesto osvojio Gimnazijalac Gimnazije Sisak, drugi je bio Srednjoškolac Srednje škole Novska, a treće mjesto pripalo je Topuskom Srednje škole Topusko.

Foto: Sisačko-moslavačka županija

U kategoriji osnovnih škola pobjednik je ŠSD Novska Osnovne škole Novska, drugi je Viktorovac Osnovne škole Viktorovac Sisak, a treći Ribari Osnovne škole Braća Ribar Sisak.
Na svečanosti su istaknuti i svi uspjesi koje su naši učenici postigli u školskom sportu. Izdvajamo još samo dobitnike nagrada za fair play, petrinjskog hrvača Luku Rebića i sisačkog odbojkaša Dominika Maričevića.

Foto: Sisačko-moslavačka županija

Ovoj svečanosti, pravom prazniku mladosti i sporta nazočili su, kao domaćin i organizator predsjednik županijskog Školskog sportskog saveza Josip Šimunović te glavni tajnik Hrvatskog školskog sportskog saveza Ivan Dujić, dugogodišnji aktivni predsjednik i jedan od osnivača Saveza, a sad počasni predsjednik Hrvatskog školskog sportskog saveza Nikola Perković, načelnik Lipovljana Nikola Horvat, gradonačelnica Novske Marija Kušmiš, predsjednica Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola Antonija Mirosavljević, ravnateljica škole-domaćina Mirjana Faltis, sportski voditelji i učitelji učenika-sportaša.

Foto: Sisačko-moslavačka županija

Otvarajući ovu svečanost župan Ivan Celjak prisjetio se vlastitih sportskih dana, kako u školskim tako i u drugim klubovima. Potvrdio je učenicima-sportašima često ponavljanu izreku da je sport dobar za razvoj tjelesnog i mentalnog zdravlja: „Kroz šport razvijate disciplinu i odgovornost, stječete i nova prijateljstva, ali i nova znanja, a sve te vrline su važne za vaš daljnji razvoj, kako profesionalni, tako i privatni. Mogu vam samo čestitati na uspjesima i reći da se nastavite baviti sportom i da uživate u svakoj sekundi provedenom na parketu, u bazenu, na tatamiju ili bilo kojem drugom sportskom borilištu, jer vaš uspjeh je i naš uspjeh!“

Foto: Sisačko-moslavačka županija

 

Izvor: Sisačko-moslavačka županija

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime