LJUBAV JE U SISKU: Želio naći životnu družicu pa ostao prevaren

U protekla 24 sata, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke, zabilježeno je devet kaznenih djela, od kojih su pet počinili nepoznati počinitelji...

1210

U protekla 24 sata, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke, zabilježeno je devet kaznenih djela, od kojih su pet počinili nepoznati počinitelji. Četiri kaznena djela počinjena su na području Siska, dva na području Novske, te po jedno na području Kutine, Petrinje i Hrvatske Kostajnice. Počinjene su tri prijetnje, dvije krađe, te po jedna prijevara, davanje lažnog iskaza, uništenje i oštećenje javnih naprava, te oštećenje tuđe stvari.

Na prometnicama je zabilježeno pet prometnih nesreće s materijalnom štetom i to dvije na području Kutine, te po jedna na području Siska, Gvozda i Hrvatske Kostajnice. U nesreći na području Gvozda vozač je pobjegao s mjesta događaja i za njim se traga, a u jednoj nesreći na kutinskom području mladom vozaču utvrđena je alkoholiziranost od 0,28 promila.

VEZANE VIJESTI
VIDEO Tuča zabijelila Dalmaciju

Evidentirano je devet požara na otvorenim prostorima i to tri na području Sunje, po dva na području Siska i Petrinje, te po jedan na području Kutine i Dvora. Izgorjela je trava, korov i nisko raslinje. Materijalne štete nije bilo, a zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara prijavljene su tri osobe.

Želio naći životnu družicu pa ostao prevaren

Zbog prijevare, počinjene na štetu 65-godišnjeg muškarca s karlovačkog područja, traga se za nepoznatom ženom. Naime, ona se javila na njegov oglas kojim je tražio ozbiljnu žensku osobu za vezu i zajednički život. Predstavila se da je sa sisačkog područja, te su se 18. siječnja našli u Sisku, kojom prilikom ga je tražila da joj da 10.000 kuna kako bi pristala otići živjeti kod njega. Traženi iznos joj je dao, a ona je iskoristila njegovu kraću odsutnost iz ugostiteljskog objekta u kojemu su se našli, te je s novcem pobjegla. Oštećeni ju je nekoliko puta zvao na mobitel, na koji mu se više nije javljala, a kada je shvatio da je prevaren, slučaj je prijavio policiji.

VEZANE VIJESTI
110 dana zatvora za alkoholiziranog vozača bez položenog vozačkog

Lažno prijavila gubitak vozačke dozvole

Zbog davanja lažnog iskaza kazneno je prijavljena 37-godišnja žena. Nju se sumnjiči da je u kolovozu 2010. godine, u referadi upravnih poslova Policijske uprave sisačko-moslavačke u Sisku, lažno prijavila gubitak svoje vozačke dozvole, te joj je izdana nova. Dozvolu koju je prijavila kao izgubljenu zamijenila je za njemačku vozačku, slijedom čega je hrvatska dozvola diplomatskim putem vraćena našoj Policijskoj upravi, te je utvrđeno da se radi o izgubljenoj vozačkoj dozvoli.

VEZANE VIJESTI
POLICIJA MOLI POMOĆ Prepoznajete li muškarca s fotografija?

Krađa motorne pile iz vikendice

Policiji je prijavljena krađa, počinjena u razdoblju od 3. studenoga prošle do 20. siječnja ove godine u mjestu Brežane Lekeničke, gdje je nepoznati počinitelj iz nedovršene vikendice 67-godišnjeg vlasnika ukrao motornu pilu. Vlasnik štetu procjenjuje na oko 4000 kuna, od njega je zaprimljena kaznena prijava, a za počiniteljem se traga.

Najava akcije u prometu

U četvrtak, 21. veljače od 8 do 12 sati, na području cijele Policijske uprave sisačko-moslavačke, bit će provedena akcija usmjerena na nadzor teretnih vozila i autobusa. Akcija će biti provedena u koordinaciji sa susjednom Policijskom upravom bjelovarsko-bilogorskom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here